Janne Holmén: Muutos voi olla tie kehitykseen

Janne Holmén testasi käsityksiään valmennuksesta harjoittelemalla paljon ulkomaisten juoksijoiden kanssa. Yksi uskollisin treenikaveri oli Ruotsin Mustafa Mohammed.
Lukulistalle

Luota linjaasi, mutta uskalla kehittää harjoitteluasi!

Urheilumaailma kuhisee asiantuntijoita varmoine mielipiteineen asiasta kuin asiasta, varsinkin harjoittelusta. Valmentajat ja urheilijat noudattavat tarkasti omia linjojaan ja pyrkivät tulosten kautta todistamaan ne oikeiksi. Nämä periaatteet voivat nousta jopa niin tärkeiksi, ettei edes jatkuva epäonnistuminen tuo ajatusmaailman muutosta.

Totta kai tulee luottaa omaan harjoitteluunsa. Erityisesti kestävyysjuoksu on pitkän tähtäimen toimintaa, jossa periaatteiden jatkuva muutteleminen estää tulosten hyödyllisen arvioinnin. 

Toisaalta pitää olla myös valmiutta tarkistaa omia käsityksiä silloin kun se todellakin on tarpeen – kun toivotut tulokset jäävät toteutumatta tai on muita syitä uskoa joidenkin muiden menetelmien toimivan paremmin.

Muutoksen ei tarvitse kumota periaatteita

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa Juoksija.fi digi. Saat rajattoman lukuoikeuden kaikkiin Juoksija.fi:n artikkeleihin, mukaan lukien lehtien lehtiarkistot.

 Juoksija.fi digi

  • Juoksu, hiihto, pyöräily, triathlon, suunnistus
  • Liikkujan hyvinvointi ja terveys
  • Digitaaliset lehtiarkistot
  • Juoksija-kortti
  • Nettivalmentaja

Vain 9,90 €/kk

Tilaa digi Olen jo tilaaja

Vastaa