Helsinki Ski Weeks: Johannes Hösflot Kläbo odottaa innolla Stadion Sprinttiä 

Helsinki Ski Weeks
Lukulistalle
ClosePlease login

Norjalainen hiihtotähti Johannes Hösflot Kläbo on yksi keskiviikkona 22. maaliskuuta Helsingin Olympiastadionilla kilpailtavan sprinttikilpailun kansainvälisistä tähdistä. Kläbo kiinnitettiin tapahtuman urheilijalähettilääksi jo vuonna 2020 ja hänet nähtiin mukana historian ensimmäisessä Stadion Sprintissä Olympiastadionilla viime talvena.

– Viime vuonna oli todella hauskaa ja viihdyttävää olla mukana. Kokonaisuus on innostava niin meille urheilijoille kuin yleisöllekin. Se oli myös iso sitoutuminen järjestäjiltä. Olympiastadionin tunnelma oli ainutlaatuinen, Kläbo kertoo. 

Tällaiset kilpailut ovat osa maastohiihdon tulevaisuutta – Johannes Hösflot Kläbo. 

Sprinttitähti kokee tärkeänä, että Stadion Sprintin kaltaisiin uudenlaisiin kilpailuihin saadaan mukaan lajin ykkösnimet.

– Maastohiihto kaipaa tällaisia uusia ideoita ja konsepteja. Me työskentelemme urheilun lisäksi myös viihdealalla ja kilpailemme yleisön vapaa-ajasta. Meidän tulee arvostaa Stadion Sprintin kaltaisia tapahtumia, ne ovat osa maastohiihdon tulevaisuutta. Meidän tulee olla siellä, missä ihmiset ovat, hiihtotähti pohtii.

Kläbon loopukauden ohjelma on hyvin tiivis.

– Nyt Falunin jälkeen sprinttiä Tallinnassa tiistaina, sitten kohti Helsinkiä ja Stadion Sprinttiä. Maailmancupin finaalit vielä Lahdessa. Paljon kisaamista, mutta tulee olemaan hauskaa, Kläbo päättää.

Stadion Sprintin kilpailun kansainvälisiin supertähtiin kuuluvat Kläbon lisäksi Federico Pellegrino, Richard Jouve, Even Northug ja William Poromaa. Naisten kilpailua tähdittävät Johanna Hagström, Katharina Hennig, Ane Appelkvist Stenseth, Victoria Karl ja tuoreimpana kiinnityksenä Suomen Kerttu Niskanen. Suomalaisia nähdään kilpailussa enemmänkin, kun Stadikan laduille starttaavat myös muun muassa Ristomatti Hakola, Lauri Vuorinen, Joni Mäki, Johanna Matintalo, Jasmi Joensuu ja Jasmin Kähärä.

Huippu-urheilun lisäksi Stadion Sprint tarjoilee yleisölle musiikkia ja show-meininkiä Olympiastadionin tunnelmallisessa illassa. Tapahtuman musiikkitarjonnasta vastaavat ABREU ja Mikko Harju. Olympiastadionilla järjestetään tapahtuman yhteydessä myös 100 ja 400 metrin sprinttien näytöskilpailut. 

Stadion Sprintin liput myy Lippu.fi.

 

Tiedotus Suomen hiihtoliitto Kuva All Over press

Vastaa