Nautiskellen kohti tavoitetta

Finlandia-hiihto
Lukulistalle

Nyt on aika nauttia sekä hyvistä kuntohiihtoladuista että pitkistä hiihtolenkeistä talviluonnossa. Pienillä parannuksilla estät myös harjoittelun puuroutumisen ja perusvauhtien liian nopean kiihtymisen.

Kulunut alkutalvi oli hankalaa aikaa kuntohiihtäjälle, mutta onneksi lumi tuli ryminällä tammikuun puolivälissä ja pitkät latureitit saatiin kuntoon myös Etelä-Suomessa.

Alkutalven menetettyjä hiihtokilometrejä ei kuitenkaan kannata yrittää saada takaisin ahnehtimalla hiihtoa helmikuussa. Kuormitus lisääntyy nousujohteisesti, kun hiihdät pitkät lenkit korostetun rauhallisesti ja nostat vauhtia hetkeksi vain laskujen jälkeen tai nopeilla osuuksilla. Määrän lisääminen kuormittaa elimistöä tarpeeksi. Myös lihaksisto kestää paremmin maratonhiihdon rasitukset, kun treenikuormitus lisääntyy nousujohteisesti.

Mikäli tavoitteena on jokin maaliskuun maratonhiihto, 5 viikon perusharjoittelujaksolla ehtii tehdä paljon. Yhden viikon viimeistelyllä virität sitten hiihtokunnon.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa Juoksija.fi digi. Saat rajattoman lukuoikeuden kaikkiin Juoksija.fi:n artikkeleihin, mukaan lukien lehtien lehtiarkistot.

 Juoksija.fi digi

  • Juoksu, hiihto, pyöräily, triathlon, suunnistus
  • Liikkujan hyvinvointi ja terveys
  • Digitaaliset lehtiarkistot
  • Juoksija-kortti
  • Nettivalmentaja

Vain 9,90 €/kk

Tilaa digi Olen jo tilaaja

Vastaa