Sami Jauhojärvi: Analysoi, kokeile, uskalla – hyödynnä kevätkausi!

Sami Jauhojärvi: Analysoi
Kuva Kimmo Rauatmaa
Lukulistalle
ClosePlease login

Omaa tekemistä ja harjoittelua kannattaa opetella analysoimaan myös tutun ja turvallisen laatikon ulkopuolelta. Hyödynnä kevään hienoja hiihtokelejä, kirjaa samalla ylös kisakauden tuntemuksia ja unohda ”olisiko sittenkin pitänyt”-ajattelu. 

Vaikka kilpailukausi on vielä hieman kesken, nyt vaaditaan uskallusta hyödyntää pitkä kevättalvi eri ominaisuuksien kehiämiseen. Lapin kevään liukkailla laduilla pystyy hyvin tekemään kovavauhtisia harjoituksia ja pitkiä huoltavia lenkkejä huhtikuun loppuun asti.

Nuorille ja kuntoilijoille kevättalvi on parasta aikaa harjoitella. Kestävyys, lihaskunto ja tekniikka ovat kehittyneet talven mittaan paljon, joten hyvissä oloissa harjoittelu voi nostaa hiihtäjän uudelle tasolle.

Samalla kun urheilijat nautiskelevat loppukevään hiihtoharjoittelusta ja käyvät kisoissa, heidän kannattaa suunnitella keväthangilla jo tulevan harjoituskauden tekemisiään niiden kokemusten ja tuntemusten pohjalta, joita kilpailukaudesta on kertynyt.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa Juoksija.fi digi. Saat rajattoman lukuoikeuden kaikkiin Juoksija.fi:n artikkeleihin, mukaan lukien lehtien lehtiarkistot.

 Juoksija.fi digi

  • Juoksu, hiihto, pyöräily, triathlon, suunnistus
  • Liikkujan hyvinvointi ja terveys
  • Digitaaliset lehtiarkistot
  • Juoksija-kortti
  • Nettivalmentaja

Vain 9,90 €/kk

Tilaa digi Olen jo tilaaja

Vastaa