Hiihtokausi käyntiin myös etelässä

Lukulistalle
ClosePlease login

Hiihtokausi alkoi viimein joulukuun toisella viikolla myös eteläisimmässä Suomessa. Vuosi sitten laduille päästiin kuukautta aikaisemmin. Lumetusjärjestelmät ovat kehittyneet niin paljon, että ladut saadaan  auki muutaman pakkasyön jälkeen.

Vihti Ski Centerissä ladut avattiin 10. joulukuuta ja Espoon Oittaalla sekä Vantaan Hakunilassa päivää myöhemmin. Myös Helsingin Paloheinässä sekä monilla muilla Etelä-Suomen paikkakunnilla lumetus käynnistyi nopeasti.

Latujen valmistumista ja kuntoa voi seurata Facebookissa Latutilanne-palvelusta tai latutilanne.fi-sivuilta.

Toivottavaa on, että innokkaimmat hiihtäjä eivät yritä päästä keskeneräisille laduille, vaan antavat lumettajien tehdä työnsä rauhassa loppuun.

Espoon Oittaan vetovoimaa hiihtokansan keskuudessa lisää se, että ex-maajoukkuehiihtäjät Anssi Pentsinen ja Ville Nousiainen sekä hiihtoasiantuntija Juha Vankka avasivat Oittaalle maastohiihtoon erikoistuneen Hiihtocenter-liikkeen. Se tuo välineet, huollon, testauksen ja hiihdon opetuksen suoraan ladun varteen. Hiihtocenterin verkkokaupasta vastaa Ville Nousiainen.

Kuntohiihtäjän näkökulmasta kiinnostavaa on, että Oittaalla on helppo saada myös asiantuntevaa hiihdonopetusta. Anssi Pentsinen vastaa Hiihtokoulu.fi:n opetuksesta yhdessä Laura Jarvan ja muiden valmentajien kanssa.

 

 

Vastaa