Purkkivoitelu pelaa pakkasella

Suksien pitovoitelu. Purkkivoitelu pelaa pakkasella
Lukulistalle
ClosePlease login

Purkkivoitelu tarjoaa monilla pakkaskeleillä parhaan luiston ja pidon yhdistelmän, vaikka hyvälaatuiset pitokarvasukset toimivat hyvin. Skinisuksien suosio on näkynyt myös laduilla, sillä pitovoitelusta vapautuminen on tuonut paljon uusia hiihdon harrastajia.

Pitokarvasuksi on oivallinen keksintö, mutta se ei vieläkään ole paras ratkaisu jokaiseen keliin.

Kuivalla ja pehmeällä lumella pitokarvasuksi ei pärjää voideltavalle ja matalalle sukselle. Jopa hyvin halpa puurunkoinen suksi ja purkkivoitelu voivat peitota lumikelilla kalliin karvasuksen.

Toisinaan pakkasjaksot ovat pitkiä, pohjoisessa helposti toista kuukautta. Silloin samanlainen purkkivoitelu voi toimia päivästä toiseen, kunhan toistat voitelun kulumisen myötä.

Selkeällä ja kuivalla pakkasella voitelu on äärimmäisen helppoa. Sinistä purkkivoidetta voit sipaista pohjaan aina muutaman lenkin välein. Sitten tasoitat hieman synteettisellä korkilla.

Jos ostat uudet skinisukset, älä hylkää vanhoja voideltavia suksia ja sitä sinistä pitopurkkia! Pakkasilla niille on taatusti yhä käyttöä. Myös hiihtotekniikan kannalta on hyvä hiihtää myös pitovoidelluilla suksilla. Näin potkutekniikka pysyy parempana.