Testissä Swix Triac Carbon Classic -rullasukset

Swix Triac Carbon Classic
Lukulistalle
ClosePlease login

Hiihdimme Swixin hiilikuiturunkoiset perinteisen SWIX Triac Carbon Classic -rullasukset. Suksessa on uudenlainen, joustava ja erittäin kevyt hiilikuiturunko. Rullasuksen jäykkyyksiä on kaksi ja alumiinivahvisteiset kiinnityshaarukat ovat rungon kanssa samaa integroitua rakennetta.

Rullasuksen pohja on vahvistettu kevlarilla ja rungossa on valmiina kiinnitysreiät sekä Salomonin että Rottefellan rullahiihtositeille. Siteiden kiinnittäminen kestää vain muutaman minuutin.

Kevyt mutta jämäkkä Swix Triac Carbon Classic

Swix Triac Carbon Classic on hyvin kevyt rullasuksi. Verokkisuksi Vauhti PSS Wide painaa 270 grammaa enemmän ja Marwen lyhytrunkoinen XC viiksisuksi on 240 g raskaampi.

Hiihdimme suksilla asvaltilla ja tiiviillä kivituhkalla. Swixin runko tuntui epätasaisella alustalla hieman kovemmalta, mutta suurta eroa tärinänvaimennuksessa ei suksien välillä ollut.

Vaikka käytössä oli jäykempi stiff-malli, se jousti riittävästi myös hieman rauhallisemmassa menossa. Kun kuormitusta tuli lisää, runko myötäili potkun voimaa sopivasti. Välillä verrokkisukset tuntuivat jopa liian joustavilta ja pomppuisilta Triaceihin verrattuna.

Suuntavakaat rullasukset

Hiilikuiturunkoja on saatavilla kahta jäykkyyttä. Medium-jäykkyys sopii suurimmalle osalle hiihtäjistä, jotka hakevat mukavuutta ja suorituskykyä. Stiff on tarkoitettu voimakkaille hiihtäjille.
Leveät 50-milliset ja halkaisijaltaan 67-milliset kumipyörät rullasivat myös kivituhkalla hyvin. Taakse sijoitetut lukkopyörät toimivat moitteettomasti.

Suksi oli asvaltilla alamäissä suuntavakaa eikä puoltanut ollenkaan. Varsinkin leveäpyöräisillä perinteisen rullilla suksen puoltamien voi olla huomattavaa, ja sen korjaaminen vaatii usein kiinnityksen löysäämistä ja akselin ”koputtelua”.

Uusi pyörien kiinnitystapa

Yksi syy Triac Classicin hyvään suuntavakauteen on, että renkaiden kiinnityspisteet on koneistettu osittain sisälle runkoon. Renkaiden kiinnitys toimii täsmällisesti ja nopeasti kuusiokoloruuvien, uudenlaisen akseliratkaisun ja haarukan sisään jyrsittyjen kiinnityshahlojen avulla. Näin pyörän akseli asettuu kohtisuoraan runkoon nähden.

Triac Classic on suorituskykyinen, kevyt ja monikäyttöinen perinteisen rullasuksi. Hiilikuiturunko voi vaikuttaa aluksi hieman kovalta, mutta vaimentaa tärinää hyvin ja joustaa sopivasti.

Rungon kanssa samaa rakennetta oleva ja alumiinilla vahvistettu kiinnityshaarukka on tukeva ja kestää kovaa käyttöä.

Kaksi jäykkyyttä varmistavat sopivuuden eri käyttäjille.

+ erittäin kevyt
+ hyvät jousto-ominaisuudet
+ riittävä tärinänvaimennus
+ siteiden asennus helppoa
+ pysyy suunnassa

– hieman kova hiihtotuntuma

Carbon Classicin akseliratkaisu on uusi. Kiinnityshahlot on jyrsitty rungon sisään ja akseli kiinnittyy molemmista päistään kuusiokoloruuveilla.