Iivo Niskanen kiirehti prologin ykköseksi – takana erilainen harjoituskauden alku

Lukulistalle
ClosePlease login

Vuokatin Aateli Racen miesten prologi sujui tutussa komennossa, kun Iivo Niskanen oli ykkönen ajalla 5.36,8. Seurakaveri Perttu Hyvärinen piti toiseksi parasta vauhtia 12,3 sekuntia hävinneenä.

– Tämä on vähän kiirus matka, ei kärsi olla hirmu kuormittunut tai väsynyt, jos haluaa laktaateille päästä tänne (Vuokatinvaaran) päälle. Viiden ja puolen minuutin suoritus vaatii myös hyvää suorituskykyä. kilpailua. Harvoin tässä aukottomasti pystyy vertaamaan omaa tasoa, kelit vaikuttavat kuitenkin aika paljon, Niskanen tuumi.

Harjoittelu kohti olympiakautta on rullannut toivotusti.

– Nyt on vähän eri lailla lähdetty harjoituskautta rakentamaan, yritetään tehdä nousujohteisesti. Rukalla maailmancupissa on tavoitteena olla jo ihan hyvässä lyönnissä. Vähän eri tyyliin kuin viime vuonna. Nyt ei ole oikeastaan kovempia tehoharjoituksia tullut muuta kuin leirikisan merkeissä tai nyt näitä.

– On ollut peruskestävyyspainotteista. Harjoittelua on tullut paljon, mutta yritetään kiristää ruuvia syksyä kohti, että olisi mieli virkeänä vielä syyskuussakin.

Leirit korkealla ovat tärkeitä monesta syystä, joten maajoukkueleiri Livignossa oli Niskasenkin mieleen.

– Pääsemme hyviin olosuhteisiin treenaamaan nousuja myös pidemmillä vuoristoteillä. Se tarjoaa vaihtelua ja ennen kaikkea toivottavasti helpottaa sopeutumista Pekingiin.

Perttu Hyvärinen totesi myös olevansa ”ihan hyvässä kunnossa”, vaikka Livignon-leiri hieman lihasväsymyksenä tuntuikin.

– Tosi hyvin ja rauhassa on tämä kevätosio mennyt. Odotan itseltäni huomenna hyvää juoksua, kymppisakkiin pitäisi helposti päästä, Hyvärinen sanoi.

Vuokatin Aateli Race -seurannan tarjoaa Swix. Tutustu Swix -tuotteisiin täällä: www.swixsport.com

Vastaa