Kerttu Niskanen: ”Terävyys tulee, kun pääsee kunnolla juoksemaan ja loikkimaan”

Lukulistalle
ClosePlease login

Kerttu Niskanen on kuntoutunut mainiosti talven kilpailukauden kesken katkaisseesta pohjeluun murtumasta. Kesäharjoittelu sujuu, ja tämän hetken kunnosta jotain kertoo Vuokatin Aateli Racen voitto. Urakka tosin helpottui, kun Krista Pärmäkoski jätti juoksuosuuden väliin.

Niskanen palasi viikko sitten Livignon-leiriltä. Keväällä hän hyödynsi Lapin lumiolosuhteita mahdollisemman pitkään sen jälkeen, kun pääsi jälleen hiihtämään.

– Jalka kuvattiin ennen Lappiin menoa, ja sain luvan hiihtää. Siinä vaiheessa en saanut vielä juosta. Lapissa oltiin hyvä pitkä pätkä, ja sain aloitella harjoituskautta rauhassa. Henkisesti teki hyvää päästä hiihtämään pitkää lenkkiä rauhassa, Niskanen kertoo.

Lapista tultuaan Niskanen oli hetken kotona, jonka jälkeen hän oli parin viikon maajoukkueleirin lisäksi pari viikkoa omalla leirillä Livignossa.

– Juoksemaan pääsin oikeastaan vasta juuri ennen Livignoon lähtöä. Loikkia en ole saanut tehdä kuin juhannuksen aikoihin. Se varmasti jollain tavalla vielä näkyy. Terävyys, rentous ja herkkyys tulee sitä kautta, kun pääsee kunnolla juoksemaan ja loikkimaan, Niskanen sanoo ja iloitsi Aateli Racen tarjoamista tehoharjoituksista.

Iivo Niskanen voitti Vuokatin Aateli Racen jo seitsemännen kerran.

Kerttu Niskaselle voitto oli kolmas, mutta velipoika Iivo Niskanen voitti Vuokatin Aateli Racen jo seitsemännen kerran. Päivä ei ollut helppo mestarillekaan.

–  Joutuu tuossa lopussakin kuitenkin hiihtämään, vaikka eroa onkin. Ratana tämä on sellainen, ettei pysty hirveästi palautumaan ennen Vaaran nousua. Kun yksin tulee, saa kyllä pyörätienkin hiihtää. Lihaksistolle tämä on yllättävän kova jo ennen tätä Vaaran nousua, Niskanen sanoi.

Kilpailut olivat Niskasellekin osa maajoukkueleiriä, joka jatkuu vielä muutaman päivän. Leirillä on muitakin tehoharjoituksia.

– Meillä taitaa vielä olla tasatyöntöharjoitus, jossa on 10 minuuttia vk:ta ja 6×3 minuuttia maksimikestävyyttä ja sitten sauvarinne tähän Vaaralle. Aika perinteiset tehoharjoitukset. Muuten teemme käytännössä pidempää pk:ta ja yksi voimaharjoitus taisi olla. Kisojen myötä tuli kovimmat tehot, joten nyt saadaan tehdä enempi hyvää aerobista harjoittelua, Niskanen kertoili leiriohjelmasta.

Heinäkuussa Niskanen harjoittelee enimmäkseen kotimaisemissaan Kuopiossa.

Vuokatin Aateli Race -seurannan tarjoaa Swix. Tutustu Swix -tuotteisiin täällä: www.swixsport.com

Vastaa