Lauri Vuorinen jatkoi voittoisasti, Pärmäkoskelle ensimmäinen Suomen cupin sprintin voitto

Lukulistalle
ClosePlease login

Lauri Vuorinen ja Krista Pärmäkoski veivät sprinttivoitot hiihdon Suomen cupissa Taivalkoskella. Vuorinen voitti myös kauden avaussprintin Vuokatissa, mutta Pärmäkoski voitti Suomen cupissa sprintin hienolla urallaan ensimmäistä kertaa.

Vuorisen jälkeen seuraavat sijat veivät kautensa avannut Joni Mäki ja Lauri Lepistö. Vuorinen oli vakuuttava myös Vuokatin sprintissä, mutta oli huomattavasti tyytyväisempi Taivalkosken kilpailun jälkeen.

– Oli mukava hiihtää sprinttiä. Hiihtämiseen löytyi ehkä vielä parempaakin terävyyttä. Itseluottamusta oli huomattavasti enemmän koko päivän ajan. Vaikka voitto tuli kummassakin kisassa, olen tähän päivään paljon tyytyväisempi, hän vertaili.

– Tasatyöntäminen oli tänään vahvuuteni. Pitotällin valinta oli tänään sellainen, että pikkuisen oli hakemista nousuihin, mutta työntäessä oli vahvaa tänään. Kapula oli tosi liukas tasuriin. Se oli ihan harkittu teko.

Vuorinen on yksi niistä urheilijoista, jotka ovat vahvasti ehdolla olympialaisten sprinttiin. Alkukauden tilanne näyttää hyvältä. Vuokatin ja Taivalkosken kilpailuiden välissä Vuorinen on tehnyt ”perushyvää harjoittelua”.

– Jonkun verran määrääkin tullut tehtyä. Jatkui leiri Vuokatissa. Kolme tehoharjoitusta on tullut tehtyä. Ne ovat olleet tosi aerobisia harjoituksia, niillä ei ole haettu varsinaisesti sprinttivauhtia.

Vaikka kaikki näyttää hyvältä, Vuorinen on maailmancup-avauksen suhteen odotuksissaan realistinen.

– Rukalla hiihdetään taas erilaisilla ominaisuuksilla ja eri tavalla, sekä tulee maailman huiput paikalle. Tämä ei vielä tarkoita sitä, että siellä olisi odotettavissa heti jotain jättipaukkua, Vuorinen sanoo maltillisesti.

Pärmäkoski avasi kautensa viime viikonloppuna Oloksella ja jatkoi vahvasti myös Taivalkoskella.

– Voitto on aina voitto. Hyvin jaksoin loppuun asti. Finaalihiihtäminen on ollut monesti haastavaa, mutta nyt riitti selkeästi energiaa myös siinä.

Kakkoseksi hiihtänyt Johanna Matintalo avasi kautensa Taivalkoskella haastavan viikon jälkeen. Matintalo kertoi tv-haastattelussa liukastuneensa alkuviikosta ja loukanneensa takareittään sen verran, että starttaaminen oli pitkään epävarmaa.

Katri Lylynperä oli kolmas ja Vuokatissa avauskilpailun voittanut Jasmi Joensuu tällä kertaa neljäs.

(Kuvassa Lauri Vuorinen, kuva Vuokatin Suomen cupista)

 

Vastaa