Lindholm keskittyy heikompaan hiihtotekniikkaansa, Matintalo nautti virkistävästä kevättauosta

Lukulistalle
ClosePlease login

Moni maajoukkuehiihtäjä puuttuu eri syistä tänä vuonna Vuokatin Aateli Racesta, mutta monelle kilpailurypistys ainakin osittain sopii ohjelmaan. Prologissa Remi Lindholm (13:s) ja Johanna Matintalo (10:s) eivät tuloksellisesti yltäneet terävimpään kärkeen, mutta kesäharjoittelun kokonaisuus etenee suunnitellusti.

– Ei ollut ihan paras kulku. Nihkeäntuntuista. Muuten on treenikesä mennyt ihan hyvin. Aika perustreenaamista. Muutaman tehon olen tehnyt rullaradalla, Lindholm sanoi.

– Juoksukunto on ollut ihan hyvä. Juoksussa voittoon olen tyytyväinen.

Maajoukkueella ei ole tällä kertaa virallista leiriä Aateli Racen ympärillä, mutta Lindholm on työnantajansa Puolustusvoimien urheilukoulun leirillä. Heinäkuuhun kuuluu myös 10 päivän leiri Ylläksellä.

Lindholm on noussut parin viime kauden aikana hiihtäjänä hyvälle kansainväliselle tasolle erityisesti vapaan hiihtäjänä. Kehityskohteita riittää yhä, että taso hilautuisi entisestään kovemmille sijoituksille.

– Luulen, että kestävyysurheilussa ei ole pikavoittoja. On keskitytty pertsan tekniikkaan, vuorohiihtoon. Siihen, että saisi paremman potkun. Se on ollut vähän liian juoksemista aiemmin. On tehty matolla rullahiihtoa ylämäkeen.

Lindholm on monelle nuorelle hiihtäjälle esikuva. Hänen monipuolisesta urheilusta juniorivuosina kannattaa ottaa mallia ja siihen hän kannustaakin:

– Pitäkää kivaa ja monipuolisesti. Futista, yleisurheilua, juoksua…tehkää mahdollisimman kauan kaikkia lajeja.

Johanna Matintalo.

Johanna Matintalolle 1,6 kilometrin tykitys vapaalla ylämäkeen ei ole ominta eikä mieluisinta tekemistä, eikä Matintalo prologin tuloksista sen kummemmin huolestunut. Kun Aateli Race on keskellä kesän harjoituskautta, urheilijat tulevat siihen hyvin erilaisista harjoitustilanteista.

–  Lihaksisto oli ehkä vähän liian väsynyt kisavauhtiseen tekemiseen. Kropan tila ei ollut tarpeeksi hyvä, että olisin saanut kisanomaisesta suorituksesta oman parhaan irti. Meni vähän lenkkihiihtelyksi. Olen treenannut normaalisti ja aika paljon. En ole mitenkään huolissani.

Matintalo on vahva juoksija, ja juoksuosuudella hänet vielä Aateli Racessa nähdäänkin. Takaa-ajoon hän ei ole lähdössä.

– En halua maksimipään tekemistä näihin päiviin ihan niin paljon mitä tulisi jos kaikki kolme kisaa vetäisin.

Matintalo piti keväällä pidemmän loman, joka oli tärkeä sekä fyysisesti että henkisesti.

– On mukavampaa, kun on saanut etäisyyttäkin urheilumaailmaan. Koen, että oli tärkeää fyysisen loman lisäksi ottaa henkistä lomaa.

Pitkään Ville Oksasen valmennuksessa harjoitellut Matintalo on vaihtanut Ville Nousiaisen valmennukseen. Hän ei halunnut asiaa vielä tässä vaiheessa sen enempää kommentoida.

– Uudet tuulet aina virkistää, Matintalo sanoi muutoksesta.

Suurempia muutoksia ei ole tulossa, mutta Matintalo nähdään harjoituskaudella aiempaa enemmän Vuokatissa harjoittelemassa.

 

Vastaa