Niilo Moilanen – tyynesti yli haasteiden

Niilo Moilanen
Lukulistalle
ClosePlease login

Suomalainen hiihtokansa koki sykähdyttäviä hetkiä helmikuisena pakkaspäivänä Vuokatissa Niilo Moilasen voittaessa nuorten MM-sprinttikultaa viime talvena. Ylivoimaisen väkevä vuorohiihto radan rankimpaan nousuun oli mestarin taidonnäyte. 

Moilasesta tuli viime talvena ensimmäinen suomalaismies, joka on voittanut nuorten maailmanmestaruuden sprintissä. Maailman parhaan tittelin tuomat menestysodotukset eivät kuitenkaan hetkauta Pohti Ski Teamin nuorta hiihtäjää. Niilo Moilanen jatkaa valmentajansa Tuomo Kiviniemen kanssa maltilla ja nöyrästi töitä kuten ennenkin. Pekingin olympialaiset eivät ole nyt armeijassa palvelevan hiihtäjän tavoitelistalla.

– Loppujen lopuksi aika samalla kaavalla hommat ovat jatkuneet. En koe, että mestaruus olisi tuonut mitään mullistavia muutoksia.

Paitsi räväkkä ja nopea, Oulussa hiihtäjäksi kasvanut Moilanen on henkisesti vahva. Nuorten MM-kisoissa hän osoitti hallitsevansa pitkän ja raastavan rankan sprinttipäivän monet tilanteet myös henkisesti hyvin. MM-kultaa ei voi voittaa, jos pää ei pysy kasassa loppuun asti ja taktiset ratkaisut eivät säily loppuun asti järkevinä. 

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa Juoksija.fi digi. Saat rajattoman lukuoikeuden kaikkiin Juoksija.fi:n artikkeleihin, mukaan lukien lehtien lehtiarkistot.

 Juoksija.fi digi

  • Juoksu, hiihto, pyöräily, triathlon, suunnistus
  • Liikkujan hyvinvointi ja terveys
  • Digitaaliset lehtiarkistot
  • Juoksija-kortti
  • Nettivalmentaja

Vain 9,90 €/kk

Tilaa digi Olen jo tilaaja

Vastaa