Pärmäkoski puristi prologin voittoon – kesässä hieman uusia tuulia

Lukulistalle
ClosePlease login

Naisten Vuokatin Aateli Racessa prologin maaliin saapui vain 23 kilpailijaa, joiden joukossa Krista Pärmäkoski oli ylivoimainen. Pärmäkoski oli 1,6 kilometrillä 18,2 sekuntia Emmi Lämsää nopeampi. Vilma Ryytty oli kolmas.

Vuokatin Aateli Racen prologin jälkeen yleisin kommentti on, että raskasta oli. Raskasta oli Pärmäkoskellekin, mutta kesäharjoittelu etenee mallillaan.

– Toukokuun loppuun asti treenasin ihan omalla ohjelmalla. Kesäkuun alusta Matti (Haavisto) on tehnyt ohjelmaa, mutta olemme vähän tehneet muutoksia: hän on tehnyt pääharjoitukset ja olen saanut vapauden tehdä pk-lenkkejä sellaisilla lajimuodoilla mikä sinä päivänä kiinnostaa, Pärmäkoski kertoo.

Muutos on ollut mieluisa ja ylipäätään meno on ollut rennompaa.

–  Olen ollut kotona tosi paljon. Heinäkuussa en lähde omalle leirille, se on muutos, Pärmäkoski kertoi.

Kerttu Niskanen jätti tänä vuonna Aateli Racen väliin, joten Pärmäkoski on ykkössuosikki voittajaksi. Keskiviikon maastojuoksuun hän arvelee olevansa ”ihan ok”-kunnossa.

– En ole ihan hirveästi tehnyt juoksemalla tehoja, lenkkejä on tullut. Kun olen kotosalla ollut, siellä ei ole mäkiä, joten sekin on enemmän helpossa maastossa tekemistä. Varmaan ihan ok-juoksukunnossa olen.

Emmi Lämsälle kakkossija oli ”ehkä tietyllä tavalla” yllätys.

– Aika paljon on nyt treenattu, ja tämä on niin lyhyt matka, että mietin, miten tästä saa irti. Ehkä jopa parempi, että mentiin hitaalla rullalla verrattuna nollapyörään. Sai käyttää kuokkaakin, Lämsä sanoi.

Hänen kesäharjoittelunsa on käynnistynyt hyvin. Lämsä on ollut terveenä ja harjoitellut määrällisesti paljon. Keväällä hän oli myös Mallorcalla pyöräilemässä. Keskiviikkoa hän odottaa mielenkiinnolla.

– Odottaisin, että juoksu kulkisi ihan hyvin. Se on ollut lempiharjoitusmuotoja ja kulkenut ihan kohtalaisesti. Takaa-ajo voi olla arvoitus. Jonkun verran lämpö on viime vuosina vaikuttanut suoritukseen.

Emmi Lämsä, Krista Pärmäkoski, Vilma Ryytty
Vastaa