Pärmäkoski vaalii loppukiriominaisuuttaan, Ryytty haluaa hyödyntää ryhmäharjoituksia

Lukulistalle
ClosePlease login

Naisten osalta Vuokatin Aateli Race päättyi Krista Pärmäkosken ylivoimaiseen voittoon. Muut palkintokorokesijat veivät Emmi Lämsä ja Eveliina Piippo, joiden tuntumassa ilahduttavasti molempina päivinä onnistui Vilma Ryytty.

Pärmäkoski oli maastojuoksun toinen Oona Kettusen jälkeen, mihin hän oli erittäin tyytyväinen.

–  Takaa-ajo oli itseä vastaan taistelua. Vedin täysillä loppuun asti, mutta lämpö teki sen, että viimeiset viisi minuuttia tuntui siltä, että kunhan vaan maaliin pääsen, Pärmäkoski sanoi.

Hän ei ole lähdössä ulkomaille rullahiihtokisoihin, mutta rullahiihdon SM-kilpailut syyskuussa voivat olla ohjelmassa. Talvea kohti Pärmäkoskella on selvät suunnitelmat:

– Varmaan kestävyysominaisuudet ratkaisevat minun matkoilla, kun sprinttiä en hiihdä niin paljon tulevalla kaudella. Kestävyyttä ja siihen etten kadottaisi loppukiriominaisuutta, mitä itseltäni löytyy. Uskon, että se on riittävä normimatkoille. Perusharjoittelua höystettynä hyvillä tehoilla, Pärmäkoski tiivisti harjoittelunsa linjan.

Arvokisoja ei ensi talvena ole, mutta Tour de Ski on Pärmäkosken päätavoite.

–  Sen ympärille rakennetaan kisakalenteria. Hyviä kisoja valikoidaan.

Vilma Ryytty onnistui Aateli Racessa.

Vilma Ryytty nousi prologissa palkintokorokkeelle ja oli lähellä tehdä saman myös kokonaiskilpailussa, jossa hän oli neljäs. Kokonaisuus oli ilahduttava.

–  Vähän olen yllättynyt. Ajattelin, että voin pärjätä. Ehkä juoksu ylitti eniten odotukset. Kunto on ollut hyvä, joten oli positiivinen veto nämä päivät. Takaa-ajoon oli aika jännä lähteä, kun en ole ikinä ollut taistelemassa kakkossijasta. Kun en ole kovin hyvä juoksussa, se aika paljon tuntui vielä jaloissa. Ehkä se kostautui loppunousussa, Ryytty arvioi.

Hän on yksi niistä nuorista suomalaishiihtäjistä, joiden kehittymistä odotetaan ja toivotaan. Avain kehittymiseen on tiedossa.

– Varmasti se, että saa hyviä kestävyysharjoituksia alle. Omasta mielestäni minulla on ollut ammattimaista treenaamista vasta vuoden verran. Kun saa hyviä vuosia ja kuukausia alle, tulee kehitystä.

Juho Halosen valmennettava asuu Vuokatissa, jossa hän kesän enimmäkseen harjoittelee. Hän hyödyntää mielellään yhteistreenejä niin Halosen muiden valmennettavien kanssa kuin muutenkin päivittäisvalmennuksen tarjontaa.

–  Aion niitä hyödyntää, saa hyviä porukkatreenejä. Jos vertaa Ruotsiin ja Norjaan, siellä tehdään tosi paljon porukalla hommia. Kaikki pystyvät puskemaan toisiaan eteenpäin, Ryytty kehui yhteisharjoitusten hyötyjä.

Vastaa