Rullahiihtoreittejä Suomen kaupungeissa – Rovaniemi, Oulu, Vaasa ja Seinäjoki  

Kuva Anssi Mäkinen
Lukulistalle
ClosePlease login

Rullahiihto on mukavaa treeniä kaiken tasoisille hiihtäjille. Usein hiihtäjä on jo oppinut hyvät reitit kotinsa läheltä, mutta entä jos on työmatkalla tai sukulaisreissulla oman kotikaupunkinsa ulkopuolella? Rullasukset ovat mukana, mutta hyvästä paikasta ei tietoa. 

Pääkaupunkiseudun reiteistä löytyy tietoa melko helposti muualta etsimällä, mutta tässä vinkkejä Kehä III:n ulkopuolelle Suomen suurimpiin kaupunkeihin. Alla listatut reitit ovat sellaisia, jotka pääsääntöisesti sopivat myös kokemattomammille tai heikommalla tasapainolla varustetuille hiihtäjille. Reitit palvelevat myös kilpahiihtäjiä, mutta heidän on huomioitava, että yllä mainitusta syystä jyrkät mäet puuttuvat listatuilta reiteiltä.  

Muista oman järjen käyttö! Listaus on tehty kesällä 2022 ja tilanteet muuttuvat. Asfaltti kuluu ja tietöitä tehdään. Listatut reitit on aina syytä tiedustella silmämääräisesti ensin pyörällä tai autolla, jotta näkee soveltuuko se omalle taitotasolle. Mutta artikkelin lukemalla reittejä ei tarvitse lähteä hakemaan kuin neulaa heinäsuovasta.  

Kiitokset kaikille rullahiihtoreittien vinkkejä antaneille! 

Alla listaukset Rovaniemeltä, Oulusta, Vaasasta ja Seinäjoelta

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa Juoksija.fi digi. Saat rajattoman lukuoikeuden kaikkiin Juoksija.fi:n artikkeleihin, mukaan lukien lehtien lehtiarkistot.

 Juoksija.fi digi

  • Juoksu, hiihto, pyöräily, triathlon, suunnistus
  • Liikkujan hyvinvointi ja terveys
  • Digitaaliset lehtiarkistot
  • Juoksija-kortti
  • Nettivalmentaja

Vain 9,90 €/kk

Tilaa digi Olen jo tilaaja

Vastaa