Sami Jauhojärvi: Onko vanha konsti parempi kuin pussillinen uusia?

KUVA SEPPO ANTTILA
Lukulistalle

Hiihto kaipaa uudistumista, mutta vanhat opit kantavat pitkälle ja kokeneita urheilijoita ja valmentajia kannattaa lähestyä rohkeasti. Uusia tuulia tulee hakea muun muassa lajien välisestä yhteistyöstä. 

Hiihto on ollut vahvassa lajimurroksessa jo yli vuosikymmenen ajan. Murroksen myötä jopa hiihtäjien ulkoinen habitus on muuttunut jäntevistä ja rasvattomista kiitäjistä atleettisiksi alfanaaraiksi ja -uroksiksi.

Muutoksien myötä myös valmennuslinjaukset ovat muuttuneet viime vuosina voimakkaasti. Valmennustoimintaan on tullut mukaan nuoria valmentajia, jotka ovat uskaltaneet ottaa vastuuta valmennuksen suunnittelusta ja seurannasta sekä harjoitusten vetämisestä.

Vanhoilla konkareilla on paljon annettavaa tulevan sukupolven toimijoille, ja nyt viimeistään on aika tiivistää myös lajien välistä yhteistyötä. Omalla urallani opin kokeneilta urheilijoilta paljon sellaisia asioita, joita ei kirjoista voinut lukea.

Korostuuko nopeus liikaa?

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa Juoksija.fi digi. Saat rajattoman lukuoikeuden kaikkiin Juoksija.fi:n artikkeleihin, mukaan lukien lehtien lehtiarkistot.

 Juoksija.fi digi

  • Juoksu, hiihto, pyöräily, triathlon, suunnistus
  • Liikkujan hyvinvointi ja terveys
  • Digitaaliset lehtiarkistot
  • Juoksija-kortti
  • Nettivalmentaja

Vain 9,90 €/kk

Tilaa digi Olen jo tilaaja

Vastaa