Vuokatti Ski Team Campiltä eväitä hiihtokauteen

Vuokatti Ski Team camp
Katri Lylynperä ja junnut. Kuva Heidi Lehikoinen.
Lukulistalle
ClosePlease login

Reilut 30 juniorihiihtäjää sai torstaista sunnuntaihin monenlaista oppia Vuokatti Ski Team Campilla, jossa ohjauksesta vastasivat muun muassa Katri Lylynperä, Jasmin Kähärä ja Eveliina Piippo.

Vastaavia huippu-urheilijoiden vetämiä leirejä on jo pitkään ollut lumettomaan aikaan Suomessa monellakin paikkakunnalla, mutta ensilumiaikaan harvemmin. Vuokatti Ski Team Camp oli tähän aikaan vuodesta nyt toisen kerran.

– Aika vähän on junioreille tämäntyylisiä leirejä ensilumenladun aikaan. Olisi varmasti tosi tarpeellista, että olisi enemmänkin tämmöisiä kauden alkuun. Toki kilpahiihtäjälle on silloin vaikea olla vetämässä, Lylynperä sanoi.

”Olisi varmasti tosi tarpeellista, että olisi enemmänkin tämmöisiä kauden alkuun”

Leirin lopuksi juniorit pääsivät haastamaan itseään Kähärän ja Lylynperän ohjauksessa taitoradalla, jossa oli portin ali meno, terävä käännös, pujottelua ja pieni nousu ennen maalia. Kun rataa mentiin pareittain, tuli mukaan myös ryhmähiihdon elementtejä. Monipuolinen ja sopivan haastava rata oli leiriläisten mieleen.

Aiempina päivinä latuharjoituksissa oli hiihdetty niin perinteistä kuin vapaatakin. Eveliina Piippo ja Santeri Erola esimerkiksi hiihdättivät kuokkaa ja antoivat vinkkejä, millä eteneminen pysyy taloudellisena ja eteenpäin vievänä. Osion lopuksi oli loikkaviesti, jossa nähtiin lennokkaita suorituksia.

Minkälaisia vinkkejä antaisitte junnuille?

– Kokonaisliikunnan määrä on koko ajan huolenaihe. Liikkukaa, ihan sama miten, mutta liikkukaa paljon. Kaiken ei tarvitse olla kilpailemista ja vakavaa. Tärkeintä on, että tekee paljon ja monipuolisesti, Lylynperä sanoo.

Samalla linjalla liikkumisen iloon kannustaa myös Kähärä.

– Siksi mekin yritämme keksiä näihin harjoituksiin ehkä vähän erilaista sisältöä. Toivomme, että junioreilla olisi hauskaa.

Lylynperä ja Kähärä painottivat vetämissään harjoituksissa myös sitä, että juniorit uskaltaisivat haastaa itseään taitoelementeissä. Kun lajissa ollaan suksilla monenlaisessa lumiolosuhteissa, alustan hallinta on tärkeää. 

Lue myös:

Vuokatti Ski Team Campillä kehitettiin taitoa ja tekniikkaa monipuolisesti

Teksti ja Kuvat Heidi Lehikoinen

Vastaa