Vuorela sai varmistuksen vireestään: ”Ollaan ihan mukana pelissä vielä”

Lukulistalle
ClosePlease login

Markus Vuorela hiihti Ristomatti Hakolan jälkeen hopealle 15 kilometrillä SM-kilpailuissa Imatralla ja osoitti kuntoutuneensa hyvin lokakuun lopulla sattuneesta nilkan murtumasta.

– Tämä oli hyvä varmistus, että ollaan ihan mukana pelissä vielä. Tämä oli toipumisen jälkeen ensimmäinen kovempi startti. Vielä perinteisellä, se on ollut tekniikoista alkuvaiheessa se hankalampi. Ei ole ikinä SM-kisat jännittänyt näin paljon kuin nyt, Vuorela sanoi.

– Jalka tuntuu aika hyvältä. Skiathlon-monolla jouduin hiihtää. Viisi prosenttia tuntuu, kaksi  viikkoa sitten oli vielä 30 prosenttia. Aika lähellä, että alkaa olla kunnossa.

Vuorela loukkasi nilkkansa maajoukkueleirillä Val Senalesissa. Kuntoutuminen siitä on sujunut hyvin. Viime viikkojen aikana hän on harjoitellut kotimaisemissaan Vuokatissa.

– Ihan hyvin on sinänsä mennyt, ihan reilusti on tullut harjoittelua. Aerobista tekemistä on tullut aika paljon enemmän kuin normaalisti. Normaalisti tässä kohtaa tulisi enemmän kierrettyä kisoja. Hyvän aikaa olen pystynyt lähes normaalisti hiihtämään.

Vuorela pääsi suksille ensimmäisen kerran marraskuun lopulla. Silloin hän hiihti tasamaalla. Ensimmäinen kilpailu oli ennen joulua Ristijärvellä vapaalla.

– Jalka oli aika jäykkä. Hankala oli laskea, kaikki kurvit ja sellaiset olivat aika pahoja. Hirveää loikkaa ei pystynyt vetämään. Silloin en pystynyt pertsalla pidoilla potkimaan kauhean hyvin, joten vedin tasurilla. Viime viikonloppuna Puijolla kisoissa pystyin jo jalalla potkimaan kunnolla. Kisan jälkeen jalalla ei olisi juoksulenkkiä tehty, sen verran se otti siitä itseensä, Vuorela kertoi.

Hän toivoo pääsevänsä antamaan olympianäyttöjä, mutta keskittyi lauantainakin hiihtämään ensisijaisesti niin kovaa kuin pääsee. Loukkaantuminen sattui ikävään saumaan, sillä alla oli hyvä harjoituskausi.

– Kova paikka on ollut, mutta en ole jäänyt murehtimaan. Mennään sen tilanteen ehdoilla. Kun kisoja katselee, on tietysti ollut vähän haikea fiilis. Harjoituskaudella ei ollut mitään ongelmia. Itselläni oli odotukset, että tulee tähän asti paras kausi. Toivotaan, että se vielä tässä loppukaudesta tulee. Huonoja ennusmerkkejä on ollut, Vuorela sanoi.

Vastaa