Oona Kettusen kolumni: Sokeria, kiitos! 

Oona Kettunen
Lukulistalle
ClosePlease login

Jokainen urheiluun vähänkään perehtynyt on varmasti kuullut, että kehittyminen tapahtuu silloin, kun harjoittelu, ravinto ja lepo ovat tasapainossa. Millainen ravinto sitten tukee urheilijana tai vielä tarkemmin kestävyysjuoksijana kehittymistä?

Luin taannoin erään sanomalehden otsikosta, että huippu-urheilijat syövät lautasen täydeltä proteiinia. Kauppareissulla katse kiinnittyy helposti sporttisen näköisiin pakkauksiin, joiden isoin kirjaimin painetut englanninkieliset tuotenimet viittaavat hyvään fyysiseen kuntoon. ”Runsaasti proteiinia, ei lisättyä sokeria”. Tämän täytyy siis olla se juttu, jolla jaksaa ja palautuu. Vai onko sittenkään?

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa Juoksija.fi digi. Saat rajattoman lukuoikeuden kaikkiin Juoksija.fi:n artikkeleihin, mukaan lukien lehtien lehtiarkistot.

 Juoksija.fi digi

  • Juoksu, hiihto, pyöräily, triathlon, suunnistus
  • Liikkujan hyvinvointi ja terveys
  • Digitaaliset lehtiarkistot
  • Juoksija-kortti
  • Nettivalmentaja

Vain 9,90 €/kk

Tilaa digi Olen jo tilaaja

Vastaa