Vatsan ja suoliston mikrobit – hyvinvointia pöpövoimasta!

Vatsan ja suoliston
Lukulistalle
ClosePlease login

Vatsan ja suoliston vointi vaikuttaa yleiseen terveyteen, urheilusuoritukseen sekä palautumiseen. Erityisen merkittäviä ovat suolistossamme majailevat mikrobit. Niiden perusta luodaan varhaislapsuudessa, mutta omat valinnat vaikuttavat suoliston hyvisten ja pahisten jakaumaan.

Jopa pari kiloa mikrobimassaa. Ruoansulatuskanavan valtava mikrobimäärä saattaa kuulostaa ällöttävältä, mutta itse asiassa oikeanlainen mikrobisto on terveytemme kannalta tärkeä juttu.

Mikrobistolla on havaittu yhteys esimerkiksi lihavuuteen, kakkostyypin diabetekseen, tulehduksellisiin suolistosairauksiin, syöpään, sydän- ja verisuonisairauksiin sekä jopa henkiseen hyvinvointiin.

Oletko rautapakki vai herkkävatsainen? Vastaus juontuu pitkälti varhaislapsuuteen, sillä mikrobistosi perusta on valettu kolmeen ikävuoteen mennessä. Mikrobisto muokkautuu silti aikuisenakin syömisen ja elintapojen mukaan.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa Juoksija.fi digi. Saat rajattoman lukuoikeuden kaikkiin Juoksija.fi:n artikkeleihin, mukaan lukien lehtien lehtiarkistot.

 Juoksija.fi digi

  • Juoksu, hiihto, pyöräily, triathlon, suunnistus
  • Liikkujan hyvinvointi ja terveys
  • Digitaaliset lehtiarkistot
  • Juoksija-kortti
  • Nettivalmentaja

Vain 9,90 €/kk

Tilaa digi Olen jo tilaaja

Vastaa