Aurinkorasvat urheiluun

Lukulistalle
ClosePlease login

Kesän saapuessa ajankohtaiseksi tulee ihon suojaaminen auringolta, myös urheilusuoritusten aikana.

Etenkin pitkissä kestävyyssuorituksissa aurinkoon saattaa altistua hieman vaivihkaa jopa useita tunteja päivässä, joten ihon suojaamiseen on syytä kiinnittää huomiota. Markkinoilta löytyy tänä päivänä aurinkovoiteita moneen eri tarkoitukseen.

Kokosimme yhteen urheiluun tarkoitettuja aurinkorasvoja. Ominaisuuksiltaan urheiluun tarkoitetuissa aurinkorasvoissa nousee esille helppo levitettävyys, ohut koostumus ja vedenpitävyys.

 

Avene

Sun Sport Fluid 50+

Erittäin veden- ja hikoilunkestävä. Kehitetty suojaamaan auringolta erityisesti erilaisten urheilusuoritusten aikana. Sopii erinomaisesti aktiivisille ihmisille. Koostumus on ohut, virkistävä, lähes öljytön eikä tahraa. Kevyesti hajustettu. Saatavilla mm. apteekeista.

  • 100 ml | n. 26 €

 

Biosolis

Sun Milk Sport SPF50+

Vegaaninen ja vedenkestävä aurinkosuojavoide suojaa ihoa tehokkaasti auringon UV-säteiden aiheuttamilta vaurioilta. Kasveista ja mineraaleista koostuva Biosolis-aurinkotuotesarja on suunniteltu hoitamaan ihoa luonnollisesti ja takaamaan iholle optimaalisen suojan auringon säteiltä. Tuote täyttää kaikki EU:n aurinkotuotteita koskevat säädökset ja sisältää vain mineraalifilttereitä. ECOCERT-sertifioitua luonnonkosmetiikkaa. Saatavilla mm. Apomerasta, Ruohonjuuresta ja apteekeista.

  • 75 ml | n. 24 €

 

Care Plus

Sun Protection Outdoor & Sea SPF 50

Erittäin suojaava aurinkorasva, joka suojaa myös meduusoja ja korallieläimiä vastaan. Vedenkestävä. Panthenol ravitsee ja rauhoittaa ihoa. Ihotautilääkärien kliinisesti testaama. Soveltuu myös lapsille. Sisältää E-vitamiinia, mutta ei sisällä säilöntäaineita. Saatavilla mm. Scandinavian Outdoor Storesta ja Partioaitasta.

  • 100 ml | n. 18 €

 

Hawaiin Tropic

Hawaiian Island Sport SPF 30

Veden- ja hienkestävä aurinkosuoja. Tuote on kehitetty erityisesti aktiivista ulkoilmaelämää varten. Kuivaöljy sisältää hoitavia ainesosia, jotka imeytyvät nopeasti ihoon tekemättä sitä öljyisen tuntuiseksi toisin kuin perinteiset öljyt. Suihketoiminto helpottaa tuotteen levittämistä. Erittäin hieno koostumus. Saatavuus mm. Stockmann ja Sokos.

  • 220 ml | n. 15 €

 

Ultrasun

Sports Gel SPF50

Nopeasti imeytyvä, väritön UVA- ja UVB-aurinkosuojageeli. Helppo ja nopea levittää. Ei jätä ihoa tahmeaksi. Ihanteellinen aktiivisille urheilijoille. Vedenkestävä. Ei mineraaliöljyjä. Suodatus: kemiallinen. Saatavilla mm. Sokoksesta ja Apomerasta.

  • 200 ml | n. 35 €

 

Teksti Venla Paunonen Kuvat Shutterstock ja valmistajat

Juoksija 5/2022

Vastaa