Aino Niemi – neljän SM-mitalin nainen

Kuva Ari J. Hyytiäinen
Lukulistalle
ClosePlease login

Aino Niemi kiittää valmentajia ja muita juoksijoita juoksu-uransa kannustamisesta. Kisa-areenoilla hän tähtää EM-maratonille, työelämässä tavoitteena on tohtorin tutkinto.

Kun Aino Niemi juoksi ensimmäisen puolimaratoninsa 21-vuotiaana aikaan 1.44 ja maratonin kolme vuotta myöhemmin 3.13, hän tuskin osasi odottaa voittavansa muutaman vuoden päästä neljä SM-mitalia saman kesän aikana.

Niin vain Niemi viime vuonna teki: pronssimitalit Kalevan kisojen 5 000 ja 10 000 metrillä, hopeaa kevään puolimaratonilla ja kruununa maratonin Suomen mestaruus elokuussa Paavo Nurmi Marathonilla Turussa.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa Juoksija.fi digi. Saat rajattoman lukuoikeuden kaikkiin Juoksija.fi:n artikkeleihin, mukaan lukien lehtien lehtiarkistot.