Andalusian helmi – Sevilla maraton

Lukulistalle
ClosePlease login

Tuoreen Juoksijan (4/2019) Viivalla-osion raportti: Sevillan maraton.

Helmikuussa juostun Sevillan maratonin huhki maaliin yli 9 000 juoksijaa. Sopivasti talvilomien aikaan järjestetty maraton on reitiltään huipputasainen, olosuhteet erinomaisia ja tunnelmakin nousi paikoin erittäin korkealle.

Sevillan maratonin expo oli Fibes-kongressikeskuksessa.

Jo mittavassa expossa kävi ilmi tapahtuman suuruus. Nälkäinen pitkän matkan takaa tullut vieras ruokittiin pasta partyssa sen verran runsain eväin, että niiden voimin oli hyvä lähteä latautumaan seuraavaan aamun starttiin. Pasta partya piti etsiskellä hetki valtavan messukeskuksen sisältä, mutta vaiva palkittiin.

Pastaa ja juustoa annosteltiin isoilla kauhoilla. Myös hedelmä-, pähkinä- ja jogurttiosasto oli kunnossa.

Mestarin juhlapäivä

Sevillassa juhlistettiin maratonin yhteydessä maailmanmestaruutensa 20-vuotisjuhlaa viettävää Abel Antonia. Espanjalaismaratoonari voitti vuoden 1999 yleisurheilun MM-kisoissa maratonin. Samoissa Sevillan kisoissa Suomen Aki Parviainen kruunattiin keihäänheiton maailmanmestariksi.

Vuoden 1999 maratonin maailmanmestari Abel Anton oli menossa mukana Sevillan maratonilla.

Maraton kaupungin parhailla paikoilla

Sevillassa juostaan pääväyliä, jotka ovat leveitä, tasaisia ja suoria. Reitin alussa tunnelma ei nouse ihan taivaisiin. Se ei olekaan mikään yllätys, kun startti tapahtui jo 8.30. Kaupunkilaisten herätessä päivään alkoi kiivasta kannustusta tulla huimasti enemmän.

Maaliin juostiin samalle kadulle (Paseo de las Delicias) mistä starttikin tapahtui. Lämpötila oli noussut aamun viileydestä leppeään 17–20 asteeseen. Juoksun jälkeen oli mahtavaa tutustua kannustusjoukkojen kanssa mielenkiintoisen Sevillan monipuolisiin nähtävyyksiin.

Kirjoittaja Plaza de Españalla 34 kilometrin kohdalla.

Lue koko raportti Sevillan maratonilta uudesta Juoksijasta 4/2019. Muita matkajuttuja täältä.

Sevillan maratonin verkkosivut.

Teksti ja video Pena Rekiranta   Kuvat Pena Rekiranta, Zurich Marato de Sevilla ja Ulla Puolakka