Eveliina Määttänen päättäväisenä loppukauteen: ”Eugenen MM-kisat jättivät nälkää”

Eveliina Määttänen
Lukulistalle
ClosePlease login

Eveliina Määttänen tähtää nälkäisenä toisiin MM-kisoihinsa.

Keravalla Kalevan urheilupuiston kentällä on hiljaista kesäkuun alussa, kun tämän jutun kuvauksia tehtiin kesäkuun alkupuolella. Pääkaupunkiseudun joskus ruuhkaisiin treenipaikkoihin verrattuna täällä on helpompaa saada treenirauhaa. Syntyperäinen keravalainen Eveliina Määttänen kehuu kotikaupunkiaan vuolaasti.

– Tämä on hyvä kaupunki kasvaa, ja täällä on tosi hyvät harrastusmahdollisuudet. Tämä on myös kompakti kaupunki ja kaikki on lähellä. Lapsena oli tärkeää, että pystyi kulkemaan yksin pyörällä treeneihin, Määttänen kertoo.

Yhteydet myös muualle ovat hyvät.

– Talvella treenataan Urheassa ja Kerava on tosi lähellä Helsinkiä. Junalla kestää 16 minuuttia Pasilaan, hän lisää.

Valmiimpana toisiin MM-kilpailuihin

Viime kesän MM-kilpailut Eugenessä olivat unohtumaton kokemus Määttäselle.

– Olihan se tosi huikea kokemus. En osannut ajatella, että pääsisin sinne jo viime kesänä. Se oli tosi iso kokemus ja MM-kisat ovat olleet aina iso unelma. Reissu oli myös tosi pitkä, yhteensä 3 viikkoa, alkuosan olimme valmistautumisleirillä Creswellissä, Määttänen kertoo.

Oregonin Eugenessä oli siitä poikkeukselliset kisajärjestelyt, että stadionin ja majoituspaikkojen välillä ei ollut pitkiä siirtymiä.

– Kisakylä oli siinä stadionin laitamilla. Se oli hieno kokemus ja siinä näki paljon muiden maiden edustajia. Ruokailut jäivät mieleen, siellä yliopiston tiloissa oli erilaisia tiskejä, pizzaa, salaattia, pastaa tai riisiä. Oli myös mielenkiintoista nähdä, mitä muut puuhailivat siellä, kun treenattiin samoilla kentillä ja kuntosaleilla, Määttänen sanoo.

Jos olisin kovempi juoksija sillä ei olisi väliä millainen kisasta tulee

Itse Eugenen kisasuoritus jätti parantamisen varaa seuraavaan kertaan. Paavo Nurmi Gamesissä hienon ennätyksensä 1.59,96 juossut Määttänen on osoittanut olevansa tänä vuonna valmiimpi kamppailemaan jatkopaikoista arvokisojen alkuerissä.

– Kun olen pureskellut (Eugenen) kisaa jälkikäteen, niin se jätti nälkää. Ettei kisa rakennu tuuriin, vaan minulla olisi resursseja leikitellä sen kisan kanssa. Siellä toivottiin, että tulisi minulle sopiva kisa. Jos olisin kovempi juoksija sillä ei olisi väliä millainen kisasta tulee, hän sanoo.

Määttänen mainitsee myös hienona kokemuksena Reetta Hurskeeseen tutustumisen, he kun olivat kilpailuissa huonekavereina. Myös puoliso-valmentaja Jan Petrač hyödynsi MM-kisojen verkostoitumismahdollisuudet hienosti.

– Jan osasi hyödyntää tilaisuutta ja kävi keskustelemassa muun muassa Keely Hodgkinsonin valmentajan kanssa. Hän meni juttelemaan muiden valmentajien kanssa. Ehkä niitä oppeja olemme hieman hyödyntäneet harjoittelussakin, Määttänen nauraa arvoituksellisesti.

Matkustelua ja koiralenkkejä

Puolisonsa kanssa Määttänen on päässyt vierailemaan usein Sloveniassa. Vuoristoinen maa on tehnyt vaikutuksen.

– Slovenia on tosi ihana maa. Käymme siellä matkustelemassa ja sukuloimassa. Siellä mennään kahvipöydästä kahvipöytään. Sloveniassa on paljon nähtävää ja koettavaa. Pääkaupunki Ljubljanasta pääsee tunnissa Kroatiaan, Italiaan tai laskettelemaan, Määttänen kertoo.

Harjoittelun ja lääketeollisuuden markkinoinnissa työskentelyn ohella Määttänen ehtii vielä rentoutua muutamien harrastusten parissa.

– Tykkään käsitöistä, neulomisesta ja virkkaamisesta sekä askartelusta. Vanhemmillani on koira, mutta kutsun sitä meidän koiraksi. Teemme lenkkejä metsässä yhdessä, koiralenkit on tosi kivoja. Kisareissuilla kuuntelen äänikirjoja, jotain hyvän mielen kuunneltavaa, Määttänen listaa harrastuksiaan.

Lue myös:

Henkilöjuttu Eveliina Määttäsestä 

Esimerkki Eveliina Määttäsen harjoitusviikosta.

 

Teksti Pena Rekiranta  Kuva Ari J. Hyytiäinen

 

Vastaa