Helsinki City Running Day: Valoa stadionilla

Helsinki City Running Day
Lukulistalle

Olympiastadionilla nähtiin monta helpottunutta tuuletusta, kun koronarajoitukset lievenivät juuri ennen Helsinki City Running Dayta.

Olympiastadionilla oli aistittavissa positiivista virinää, kun tuhannet juoksijat suuntasivat kilpailemaan hienona syyspäivänä. Helsinki City5 katujuoksuun oli saatu jälleen hyvä kattaus kärkijuoksijoitamme. Camilla Richardsson (Esbo IF) rullasi kevyellä askeleellaan naisten kilpailun voittoon uudella 5 km:n tiejuoksun Suomen ennätyksellä 15.46. Voitto Helsingissä oli välipala kohti syksyn päätavoitetta.

Camilla Richardsson tyylitteli voittoon 5 km:n tiejuoksun SE-ajalla 15.46.

– Ihan hyvin meni. Sain kisassa seuraa Jan Kaasilta (loppuaika 15.51) se helpotti aika paljon. Itse asiassa juoksu tuntui aika helpolta, todella hyvä kulku oli. Puolimaraton Valenciassa (24.10.) on loppukauden päätavoitteeni, Richardsson kertoi.

Miesten vitosella Topi Raitanen (HKV) otti rutiinisuorituksella omansa neljän sekunnin marginaalilla ennen Eemil Helanderia (JKU). Raitanen kirjautti loppuajan 13.58.

– Eemilin kanssa oli mukava juosta. Saimme varmasti puskettua toisiamme kovempiin aikoihin. Kisa oli sellainen minkä halusinkin. Vire on varmasti kauden heikoin, koska en ole tehnyt mitään kovempia treenejä. Joulukuussa tarkoitukseni on vielä juosta maantiekymppi ja saada siihen sopiva harjoitusjakso alle, Raitanen kertoi.

Helsinki City Running Day
Topi Raitanen huristeli Helsinki City 5:n ykköseksi, kannoillaan nuori haastaja Eemil Helander.

HELSINKI CITY RUNIN puolimaratonin voittajaksi juoksi Latvian Dmitrijs Serjogins (1.05.03) ennen virolaisvieras Tiidrek Nurmea (1.05.59). Arttu Vattulainen kuittasi kolmospalkinnon ajalla 1.07.18.

Huimaan syysvireeseen äitynyt Suvi Miettinen (HKV) oli naisten HCR:n ykkönen ennätystään lähentelevällä ajalla 1.15.33. Seuraavat sijat menivät Klaara Leponiemelle (1.17.45) ja Maria Söderströmille (1.20.22).

Miettisen vammakierre on jäänyt taakse (lue lisää Juoksija 6/2021) ja kaksi viikkoa ennen HCR:ää hän juoksi SM-maratonin voittoon Jyväskylässä. Miettinen osallistui HCR:ään neljännen kerran ja nappasi toisen voittonsa.

– Lähdin juoksuun vain sijoitus mielessä. Olen tyytyväinen suoritukseeni. Tarjolla ei ollut tasaista peesiä ja sääkin oli aika tuulinen. Reitin loppuosan hiekkatiet ja ylämäet vaikuttivat aikaan, ja siksi tavallaan yllätyin loppuajasta, Miettinen kertoi. HCR on kilpailuna Miettisen mieleen. Hän myös nauttii onnistumisista vastoinkäymisten sävyttämien aikojen jälkeen.

– Tämä on lempikisani, tykkään isoista tapahtumista. On siistiä, että porukka pääsi vetämään kisan. Hienoa, että pääsin itsekin mukaan. Nautin yleisön edes sä maaliintulosta, ja otin siitä kaiken irti, hän iloitsi. Myös Miettinen suuntaa Valenciaan, kun hän kilpailee maratonilla 5. joulukuuta. Tähtäimessä on parantaa SM-maratonilla syntynyttä ennätystä 2.37.58.

HCRD:N KILPAILUNJOHTAJA Harri Hänninen oli tyytyväinen kisapäivään. Viime vuoden paluu Olympiastadionille auttoi tämän vuoden järjestelyissä.

– Olympiastadion on paikkana hyvä ja toimiva, ja saimme lisää rutiinia viime vuoden korona-aikanakin onnistuneista järjestelyistä. Myös esimerkiksi reittien merkinnät ja liikenteenohjaus onnistuivat, Hänninen kertoi. Tapahtumassa oli mukana enemmän juoksijoita kuin viime vuonna.

– Rohkeus osallistua oli nyt korkeammalla. Ensi vuonna suunnitelmissa on tuoda perjantai-iltaan siirtyvä Minimaraton näkyvämmäksi Töölön Pallokentälle. Lisäksi luvassa on ainakin maratoonareiden keskuudessa toivottuja muutoksia.

– Halusimme nostaa Minimaratonia esiin. Aikataulumuutos mahdollistaa sen, että pystymme rakentamaan lauantain toisella tavoin. Maraton starttaa 9.30, vitonen 10.00 ja puolimaraton 14.00. Tämä tekee tapahtumasta aikataulullisesti kompaktimman, Hänninen kertoo.

Helsinki City Running Day voittajat

2.10.2021, Helsinki

Maraton

  • Eric Mbacha Mangeh (CMR) Porin Yleisurheilu 2.21.35
  • Aleksandra Borodinova (RUS) 2.43.19

Puolimaraton

  • Dmitrijs Serjogins (LAT) 1.05.03
  • Suvi Miettinen HKV 1.15.33

5 km

  • Topi Raitanen HKV 13.58
  • Camilla Richardsson Esbo IF 15.46

Maaliin juosseita

  • maraton: 1 402
  • puolimaraton: 4 286 ja
  • 5 km: 787

 

Katso myös Helsinki City Running Dayn 2021 tunnelmia

Teksti Pena Rekiranta Kuvat Ari J. Hyytiäinen

Juoksija 7/2021

Vastaa