Janne Holmén: Kuuma maratonkesä 2022

Entinen 3.38-maileri Richard Ringer keskittyi EM-maratonille ja kukisti raivokkaalla kirillään MM- ja EM-tuplaajan Maru Teferin aivan kisan loppumetreillä. Kuva All Over Press
Lukulistalle
ClosePlease login

Tälle kesälle osuivat kolmet suuret yleisurheilun arvokisat kuukauden sisään: MM-kisat Eugenessa, Kansainyhteisön kisat Birminghamissa ja EM-kisat Münchenissä. Maratonjuoksijoille se aiheutti erikoisen tilanteen, kun piti valita oma päätähtäin.

Maratonjuoksijoiden oli valittava, halusiko osallistua mahdollisimman korkealle tasolle MM-kisoihin vai keskittyä pienempiin kisoihin, joissa mahdollisuudet sijoittua korkealle olivat paremmat.'

Urheilijoilla, jotka eivät kuulu Brittiläiseen kansainyhteisöön eivätkä Eurooppaan, ei ollut mitään valintaongelmia. Muiden juoksijoiden päätöstä saattoi helpottaa se, että karsintasysteemin takia heillä ei ollut mahdollisuutta MM-kisoihin. Parhailla brittijuoksijoilla oli sen sijaan mahdollisuus valita kolmen mestaruusmaratonin välillä.

Huomioitava tekijä oli se, minkä tyyppisillä maratonreiteillä kilpailut käytiin ja minkälaiset sääolosuhteet olivat odotettavissa, ja kuinka hyvin nämä tekijät sopivat juoksijan yksilöllisiin vahvuuksiin. Eugenen MM-maratonin reitin tiedettiin olevan helpoin, kun taas Birminghamin Kansainyhteisön maraton juostiin mäkisellä radalla.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa Juoksija.fi digi. Saat rajattoman lukuoikeuden kaikkiin Juoksija.fi:n artikkeleihin, mukaan lukien lehtien lehtiarkistot.

 Juoksija.fi digi

  • Juoksu, hiihto, pyöräily, triathlon, suunnistus
  • Liikkujan hyvinvointi ja terveys
  • Digitaaliset lehtiarkistot
  • Juoksija-kortti
  • Nettivalmentaja

Vain 9,90 €/kk

Tilaa digi Olen jo tilaaja

Vastaa