Janne Holmén: Paluu Müncheniin

janne holmen
Lukulistalle
ClosePlease login

Tänä kesänä tulee kuluneeksi 20 vuotta maratonin Euroopan mestaruudestani Münchenissä. Samassa kaupungissa pidetään EM-kisat myös nyt elokuussa. Mitä muistoja kaupunki herättää, ja millainen miesten maraton voisi olla uudesta tittelistä taisteltaessa?

Nyt en kirjoita itse kisasta tai siihen valmistautumisestani. Ne tarinat ovat löydettävissä Juoksija-lehdestä 8/2007 tai esseekokoelmastani Kilpajuoksu (2009). Samat asiat löytyvät myös ruotsinkielisestä, kolmiosaisesta teoksestani Löparens guldgruva, jonka julkaisin Amazonissa viime vuonna.

Joillakin urheilusaavutuksilla on taipumus saada legendaarista hohtoa vuosien myötä, mutta minun voittoni painui unohduksiin myyttien ja satujen sumussa heti alusta alkaen.

Suoritukseni sai oman sävynsä jo kilpailun aikana, kun Suomen Urheiluliiton puheenjohtaja Ilkka Kanerva (rauha hänen muistolleen) totesi samaan aikaan pidetyssä lehdistötilaisuudessa, että jos Suomeen löytyisi menestyvä kestävyysjuoksija, hän saisi prinsessan ja puoli valtakuntaa.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa Juoksija.fi digi. Saat rajattoman lukuoikeuden kaikkiin Juoksija.fi:n artikkeleihin, mukaan lukien lehtien lehtiarkistot.