Juoksijan juoksukurssi: Maksimikestävyydessä oman kehon kuuntelu korostuu 

Lukulistalle
ClosePlease login

Vaativissa harjoituksissa muiden ihmisten merkitys korostuu.

Yhdessä juosten jokainen voi tsempata muita ja saada samalla myös itsekin uutta virtaa. Tämä näkyi erityisen hyvin Juoksijan juoksukurssilla viime kerralla, kun harjoiteltiin maksimikestävyyttä lämpimässä auringonpaisteessa. 

Maksikestävyysharjoitukset ovat tärkeitä juoksijana kehittymisessä: Ne parantavat hapenottokykyä ja siten juoksukapasiteettiä. Harjoitukset ovat vaativia, sillä intenstiteettitaso on korkea.  

– Vaikka maksimikestävyysharjoitukset ovat kovia, turvallisesti toteutettuna ne kuitenkin kehittävät myös henkistä kanttia, valmentaja Lauri Palsa kuvastaa.  

Tällä kertaa harjoittelimme maksimikestävyyttä Eläintarhan kentän ympäristössä.  

– Tänään vaihdettiin juoksun alusta radalta kentän ulkopuolelle. Vaihteleva maasto tekee hyvää, sillä kisatkin usein juostaan vaihtelevilla alustoilla, valmentaja Taru Palsa taustoittaa.  

Erilaiset reitit yhdistäen eri alustoja sekä nousu- ja laskuprofiileja tuovat uuden ulottuvuuden harjoituksiin. Palsan mukaan harjoituksia kannattaakin tehdä monipuolisesti erilaisissa ympäristöissä, mutta niihin kannattaa valmistautua aina hyvin.  

– Uudessa ympäristössä omaa kehoa on tärkeä kuunnella ja huomioida sen viestit. Esimerkiksi tässä harjoituksessaa vauhdit valittiin oman tuntuman perusteella, Palsa valaisee.   

Juoksijan juoksukurssi on tämän kevään osalta loppusuoralla. Kauden viimeinen harjoitus juostaan tällä viikolla keskiviikkona 12.6.2024. Vauhtileikittelyharjoitus juostaa Eläintarhan kentällä, klo 17.30. Harjoituskerralla on edelleen tilaa. Tervetuloa mukaan! 

Lisätietoja ja ilmoittautumisohjeet löydät täältä

Lauri Palsa 

Taru Palsa  

 

Vastaa