Juoksu osaksi arkea – 5 vinkkiä

Treeniohjelmat - juoksukoulu
Lukulistalle
ClosePlease login

Syksyllä moni inspiroituu aloittamaan juoksun, mutta miten säilyttää harrastuksen jatkuvuus?

Vastaus voi löytyä omasta arjesta. Vaikka arjessa päivät täyttyvät erilaisista velvoitteista, on se samalla otollinen mahdollisuus luoda rutiinit säännölliselle juoksemiselle.

1

Varaa aika lenkkiä varten

Rutiinien luominen ei ole helppoa, mutta niitä voi vahvistaa tekemällä tietoisen päätöksen. Järjestä jo etukäteen kalenterista aika juoksemista varten. Kun tietty päivä ja kellonaika on juoksemista varten, muodostuu siitä helpommin rutiini. Kokeile myös mikä ajankohta soveltuu arkeesi parhaiten.

2

Tee lähteminen helpoksi

Laita itsellesi valmiiksi mukavat ja hyvät varusteet niin, ettei lähtiessä tarvitse enää tehdä valmisteluja. Lähde liikkeelle maltilla. Tee alkuun vain pieniä muutoksia arkeesi, jotta juoksemisesta ei tule suorittamista. Voit palkita myös itseäsi lenkin päätteeksi.

3

Optimoi siirtymät

Monille juoksu on luonteva osa erilaisia siirtymiä. Kokeile juoksemista siirtyessäsi kotoa töihin tai takaisin, opiskelupaikkaan, kauppaan tai vaikkapa kirjastoon. Juoksureppuun saa mahtumaan yllättävän paljon tarvittavia asioita.

4

Hyödynnä odottaminen

Lähde lenkille lapsen harrastuksen aikana tai ennen omasi alkamista. Pinkaise kesken päivän lenkille, jos tilanne sen sallii. Lyhytkin juoksu on parempi kuin ei juoksua lainkaan. 

5

Lähde lenkille kaverin kanssa

Arjen keskellä ei välttämättä jää aikaa tarpeeksi ystäville ja uusille tuttavuuksille. Voit käyttää juoksua tilaisuutena vaihtaa kuulumiset osana lenkkiä. Juoksemaan tulee lähdettyä, kun aika on yhdessä sovittu ja yhdessä lenkki kuluu kuin siivillä. Juttelu myös varmistaa, ettei vauhti nouse liian kovaksi.

Lue myös:

Taru Palsa: Voiko juosta kovaa mutta lempeästi?  

Vinkit antoi fysioterapeutti ja kestävyysjuoksija TARU PALSA

KUVA ARI J. HYYTIÄINEN

Juoksija 6/2023

Vastaa