Juoksurinki: kovempi vetoharjoitus 

Lukulistalle
ClosePlease login

Juoksurinki x Saucony Run Club yhteistreeneissä Turussa aiheena oli kovempi vetoharjoitus.

Lue artikkelista Turun harjoitusten ohjelma, ja toteuta myös omassa harjoittelussasi. 

Kovempi vetoharjoitus: 

  • Alkuverryttely kevyttä juoksua 3 km
  • Liikkuvuusharjoitteita
  • Juoksutekniikkaa
  • 5 x 800 m / 2min palautuksella 
  • Loppuverryttely kevyttä juoksua 2 km 
     

800 m juoksuvedot on tarkoitus juosta tässä harjoituksessa nousujohteisesti niin, että ensimmäiset vedot juostaan reipasta hölkkävauhtia (vk), ja vauhtia kiristetään vetojen myötä kovempaan juoksuun (mk).  

Harjoituksella kehitetään vauhtikestävyyttä ja maksimikestävyyttä. Pyri pitämään askellus rentona, älä purista, vaikka harjoituksen rasittavuus alkaakin nousemaan. Jos alusta on liukas, huomioi tämä ja laske hieman vauhteja niin, että pystyt juosta askeleen lipsumatta. 

Ennen kovempaa vetoharjoitusta juoksutekniikkaa on syytä tehdä maltillisemmin, ja enemmän sillä ajatuksella, että tekniikkaliikkeillä herätellään kroppaa vetoharjoitusta kohti. Ennen kovempaa harjoitusta, juoksutekniikkaliikkeitä voi valita tehtäväksi esimerkiksi 2–3 kappaletta. Kun harjoitus on kevyempi, voi juoksutekniikkaliikkeitä tehdä reilummin.  

Liukkailla keleillä on hyvä puntaroida, voisiko harjoituksen toteuttaa myös sisähallissa tai juoksumatolla. Näin harjoituksesta saa laadukkaamman.  

Turun yhteistreenit olivat Juoksuringin viimeiset harjoitukset tälle vuodelle, kiitos kaikille mukana olleille! Vuoden 2024 harjoituksista tiedotamme viimeistään alkuvuodesta Juoksuringin sivuilla. 

 

Teksti Venla Paunonen

Vastaa