Kunnon huipennus

kunnon huipennus - tapering
Lukulistalle
ClosePlease login

Harjoittelu on tärkeää, mutta vasta hyvä valmistautuminen kilpailuun tuo parhaan mahdollisen tuloksen. Kuntosi huipentuu harjoittelua keventämällä. Liian kova rääkki viimeistelyvaiheessa voi sen sijaan pilata koko vuoden työn. Tuloskunnon terävöittämisestä hyödyt olitpa kilpa- tai kuntojuoksija.

Kaikki loksahtaa kohdalleen. Hengitys pelaa ja lihakset ovat energiset ja kimmoisat. Kropassa ei ole kiristyksiä eikä jäykkyyttä. Henkinen vire on kohdallaan. Kisoissa saan kaiken irti – ja kisajännityksen ansiosta vähän enemmänkin.

Tätä tunnetta kaikki juoksijat odottavat.

Hyvän kilpailuun valmistautumisen ansiosta tämä kaikki on mahdollista. Oikealla ohjelmoinnilla kunto on huipussaan juuri tärkeänä kisapäivänä!

Toki taustalla pitää olla määrätietoista harjoittelua tarpeeksi pitkään, pelkkä suorituskyvyn virittely ei auta. Tiiviin treenikauden aikana keho ei kuitenkaan ole yleensä valmis hyvään kisasuoritukseen, koska harjoittelun aiheuttama väsymys pitää suorituskyvyn piilossa.

Mutta huipennuksella se onnistuu.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa Juoksija.fi digi. Saat rajattoman lukuoikeuden kaikkiin Juoksija.fi:n artikkeleihin, mukaan lukien lehtien lehtiarkistot.

 Juoksija.fi digi

  • Juoksu, hiihto, pyöräily, triathlon, suunnistus
  • Liikkujan hyvinvointi ja terveys
  • Digitaaliset lehtiarkistot
  • Juoksija-kortti
  • Nettivalmentaja

Vain 9,90 €/kk

Tilaa digi Olen jo tilaaja

Vastaa