Garmin Forerunner 245

Lukulistalle
ClosePlease login

Garmin Forerunner 245 on kevyt ja siro GPS-kello. Uutuuskello mittaa sykkeen ranteesta, ja satelliittipaikannuksessa se hyödyntää GPS-, Glonass- ja Galileo-järjestelmiä. Kellossa on navigointiominaisuus sekä kattavat toiminnot harjoitteluun ja aktiivisuuden seurantaan.

Höyhenenkevyttä laitetta hädin tuskin tuntee ranteessa. Ranneke on lyhyehkö ja rotevampiranteinen käyttäjä saattaa joutua turvautumaan lisävarusteena saatavaan pidempään rannekkeeseen.

Harjoitustilassa kellotaulun lukemat ovat ilahduttavan isot ja selkeät. Testilenkeillä sykelukemat ovat luotettavia, vain kerran FR 245 näytti lenkin alussa hetken todellista alhaisempia lukuja. Verrokkimittarin lukuihin verrattuna se suoriutui niin tasavauhtisista kuin vetotreeneistä sykelukujen osalta hyvin ja sykekäyrän muotokin oli kutakuinkin identtinen.

FR 245:n harjoittelu- ja palautumisominaisuudet ovat monipuolisia ja ne riittävät moneen käyttöön. Siinä on valmius juoksudynamiikan (esim. askeltiheys, askeleen pituus, maakosketus, pystysuuntainen liike) seurantaan, mutta vaatii toimiakseen joko toimintoa tukevan sykevyön tai juoksudynamiikka-anturin (70 €).

Forerunner 245 Music– versioon voi tallentaa musiikkia, jolloin lenkille tarvitaan vain kello ja Bluetooth-kuulokkeet. Garminin mukaan kellon muistiin mahtuu noin 500 kappaletta. Johdolla tietokoneeseen liitettynä omien musiikkikappaleiden lisääminen kelloon sujuu sutjakasti, koska tietokone tunnistaa kellon muistitikun tapaan. Käyttäjä voi synkronoida kelloon omia soittolistojaan myös musiikkipalveluiden, kuten Spotify ja Deezer, kautta.

Soittolistan tai kappaleen vaihtaminen harjoituksen aikana vaatii pientä pohtimista. Keskinappia pitkään painamalla pääsee päävalikon kautta musiikkivalikkoon. Paljon musiikkia kuuntelevat arvostavat sitä, että järjestelmä on mahdollista tehdä täysin johdottomaksi (esim. Jaybird Run XT:n kanssa) ja puhelinta ei tarvitse kantaa mukana musiikin takia.

Hieno yksityiskohta on myös se, että musiikkia kuunnellessa harjoituksen aikana väliaikaa painaessa (back, oikean puolen alanappi) kello kertoo kierroksen väliajan korviin käyttäjän omalla kielellä. Jos pidät musiikista treeneissäsi, 50 euron lisähinta Music-versiosta on ehdottomasti hintansa väärti.

Garmin Forerunner 245

Forerunner 245, 319 €
Forerunner 245 Music, 369 €

Paino 38 g | rungon halkaisija 42 mm | akunkesto GPS-tilassa musiikilla enintään 6 h

https://www.garmin.com/fi-FI/

Plussat ja miinukset
+ kevyt ja monipuolinen
+ sujuva musiikin tallennus
+ sykemittaus vaikuttaa toimivalta
– heppoisen oloiset kuoret
– vakioranneke sopii vain ohueen ranteeseen

Teksti Pena Rekiranta Kuvat Garmin

Juttu julkaistu Juoksijassa 5/2019.