Gore – Keskikehon suojaaja

Lukulistalle
ClosePlease login

Varusteiden kehitys on sen verran pitkällä, että kovin usein emme saa juostavaksemme uudenlaisia juoksijalle hyödyllisiä vaatekappaleita. Tällä kerralla meidät yllätti iloisesti Gore. Tuulelta ja tihkulta suojaava paita on oikeastaan kevyt takki ilman hihoja. Toinen tuttu vertailukohta on pyöräilijöiden suosima kevytliivi, mutta lyhyet hihat pitävät myös hauikset lämpiminä.

Viileään pukeutumiseen mieltynyt testaajamme juoksi lähes kymmenen pakkasasteen kieppeille Goren, pitkähihaisen aluspaidan sekä tarvittaessa oheisten merinovillaisten irtohihojen kanssa. Talvella paita sopii etenkin juoksijalle, joka haluaa välttää hikoilua. Retkimäisille pitkille kesäjuoksuille tai sekalaisen kelin polkukisoihin paita tarjoaa kelivaraa.

Liiviä parempi säätövaate viileään keliin.

Tuulensuojaa on muualla paitsi kainaloiden kupeessa. Kelistä riippuu, toimisiko selkä vielä paremmin hengittävämpänä kankaana. Toispuoleinen väritys on näyttävä, mutta heijastavia yksityiskohtia kaipaisimme enemmän.

Vetoketju on varustettu tuplavetimellä, jotta ylimääräiset höyryt voi haihduttaa vetoketjun alapäästä. Kaulan alue säilyy viimalta suojassa. Molemmissa kyljissä on pieni tasku, jossa kulkevat avaimet tai pari energiageeliä.

Gore R7 Windstopper shirt

Paino 99 g (L-koko)
Hinta 130 €

+ Keveys
+ Pakkautuvuus
+ Monipuolisuus
– Hinta

Teksti Tomi Savolainen Kuva Gore

Juttu julkaistu Juoksijassa 2/2018