Langattomat urheilukuulokkeet testissä

Langattomat urheilukuulokkeet
Lukulistalle
ClosePlease login

Kokeilimme kahden laatumerkin langattomat urheilukuulokkeet. Mukana Jaybirdin ja Bosen saman kategorian ja hintaluokan mallit.

Urheilukuulokkeet ovat kehittyneet, ja kuulokkeiden tarjonta on laajentunut langallisten ja johdollisten Bluetooth-kuulokkeiden (kuulokkeiden välillä on johto) kautta täysin langattomiin malleihin. Testasimme tänä vuonna täysin langattomat mallit sekä Jaybirdiltä että Boselta.

Jaybird Run

Jaybirdin langattomien kuulokkeiden käyttöönotto on vaikuttava kokemus. Pakkauksesta paljastuu kapselimainen kotelo, johon on muotoiltu omat paikat molemmille kuulokkeille. Kotelo toimii samalla varavirtalähteenä ja laturina – eli kuulokkeet voi ladata reissussa.

Jaybird Run -pari painaa yhteensä 17 grammaa. Korvatulppia on tarjolla kolmea ja korvasiivekkeitä peräti neljää eri kokoa. Ne kannattaa valita huolella, koska vain oikean kokoisilla korvatulpilla ja -siivekkeillä istuvuus on luotettava ja saat musiikkielämyksestä kaiken irti. Valmistajan mukaan kuulokkeet ovat vedenpitävät ja erityinen nanopinnoite suojaa hien vaikutuksilta.

Langattomat urheilukuulokkeet

Ääniohjaus opastaa käyttäjää kuulokkeiden liittämisessä puhelimeen. On miellyttävää, kun lenkillä päätä käännellessä niskasta puuttuu kaulukseen, ihoon ja hiuksiin takertuva johto. Talvisella testilenkillä ääneen tuli pientä kohinaa, kun kireä pipo hankasi kuulokkeen kuoreen. Salilla juoksumaton jurnuttava ääni peittyy hyvin tiiviisti istuvien kuulokkeiden alle. Soundit ovat tähän hintaluokkaan sopivasti tuhdit.

Jaybirdit on suunniteltu mahdollisimman yksinkertaisiksi ja helppokäyttöisiksi – kenties siksi äänenvoimakkuuden säädin on jätetty itse kuulokkeista pois. Molemmissa kuulokkeissa on ohjausnappi ja niiden toiminnot oppii nopeasti. Puheluihin vastaaminen onnistuu yhdellä painalluksella ja puhelun äänenlaatu on riittävä. Liikenneturvallisuuden kannalta on positiivista, että kuulokkeita voi käyttää myös yksi kerrallaan.

Jaybird Run, 219 €

jaybirdsport.com

Arvio julkaistu Juoksijassa 2/2018.

 

Bose SoundSport Free

Urheiluun ja hikiliikuntaan tarkoitettujen täysin langattomien Bose SoundSport Free -kuulokkeiden vankka ulkomuoto antaa odottaa paljon. Säilytys- ja latauskotelo on tukeva, ja kuulokkeet napsahtavat näppärästi omille paikoilleen magneetin avulla. Kotelon led-valot ilmoittavat akun varauksen. Ääniohjaus auttaa hienosti käyttöönotossa. Havainto on pitkälti sama kuin aiemmin kokeilemissamme Jaybird Run -kuulokkeissa. Boset ovat Jaybirdejä suuremmat ja hitusen painavammat.

Langattomat urheilukuulokkeet

Korviin asetettaessa odotukset palkitaan. Soundi on huimaavan täyteläinen, ja muhevasti soivat alataajuudet saavat syyn hymyyn. Vaihdettavia korvasovitteita on kolmea eri kokoa, ja yllättäen M-koko tuntui sopivalta yleensä L-koon korvanappia kaipaavassa korvassa. Äänenvoimakkuuden säätimet ovat oikeassa kuulokkeessa, kuten myös play/stop-painike, jolla hoituu myös puheluihin vastaaminen.

SoundSport Freet ovat melko ulkonevat, mutta löysän pipon kanssa ne sopivat viileäänkin keliin. Häiriöääniä ei onneksi tule pipon hangatessa kuulokkeiden runkoon. Repun lantiovyöhön sijoitetun puhelimen kanssa Boset pätkivät toisen kuulokkeen osalta satunnaisesti, mutta ei häiritsevästi. Kuntosalilla bluetooth-yhteys oli moitteeton yli kymmenen metrin päästä.

Langattomat urheilukuulokkeet

Näitä kuulokkeita hankittaessa lompakon kestävyys joutuu koetukselle, mutta hyvin istuvat ja laadukkaan kuuntelukokemuksen tarjoavat kuulokkeet eivät jätä paljon parantamisen varaa. Värit: musta, sininen-keltainen ja oranssi-sininen.

Bose SoundSport Free, 230 €

bose.com

Katso langattomat urheilukuulokkeet Varusteklinikasta osiosta Älykäs harjoittelu.

 

TEKSTI PENA REKIRANTA  KUVAT VALMISTAJAT