Reppu moneen käyttöön – Osprey Raptor 10 (video)

Lukulistalle
ClosePlease login

Osprey Raptor on tarkoitettu ensisijaisesti maastopyöräilyyn, mutta se sopii mainiosti myös juoksuun.

Raptorin 10-litrainen versio on verrattain lyhyt. Reppu asettui testissämme pitkäselkäisen testaajan selkään mainiosti ja vyötärökiinnike asettui toivottuun kohtaan.

Repun alaosan erillisen lokeron sisällä on rullattava kotelo pyörätyökaluille. Kotelo on irrotettava, ja juoksukäytössä lokeroa voi hyödyntää vaikkapa vaihtovaatteiden tai takin kuljettamiseen.

Repun isossa tavaratilassa on useita lokeroita, ne ovat passeleita muun muassa silmälasikotelolle, puhelimelle tai lompakolle. Lokeroiden ansiosta voi myös merkittävästi vähentää tavaroiden hölskymistä vajaaksi pakatussa repussa. Vajaata reppua voi myös kiristää kasaan repun alaosan hihnoilla. Myös avainnipulle on oma klipsinsä. Lisätilaa löytyy repun ulkopuolella olevasta verkkomaisesta lisätaskusta.

Raptorin juomasäiliö on 2,5-litrainen ja se sujahtaa omaan lokeroonsa pitkän vetoketjun taakse, ja juomasäiliön letku kiinnittyy viilekkeeseen magneetilla. Vyötärönauhoihin integroidut taskut ovat pienehköt, mutta repun kokoon nähden loogisen kokoiset. Taskuissa kulkevat kivasti avaimien ja energiageelien kaltaiset pikkutavarat, mutta varsin taakse jääviin lokeroihin on hankala päästä käsiksi vauhdissa. Valitettavasti kuuden tuuman näytöllä varustettu älypuhelin ei vyötärötaskuun mahdu. Vastaavasti repun etuylätasku on puhelimelle juuri sopivan syvä.

Polkukisojen repuksi Raptor ei ole välttämättä monen mieleen, mutta työmatkajuoksussa siihen uppoaa juuri tarpeeksi tavaraa. Istuvuudesta juoksukäyttö ei testissämme ainakaan jäänyt kiinni, sillä leveäksi muotoillut viilekkeet ovat erittäin mukavat.

Naisille sama reppu on tarjolla mallinimellä Raven – ja siitäkin tarjolla on 10- ja 14-litrainen versio.

Osprey Raptor 10 | 130 € | ospreyeurope.com

+ monikäyttöinen, sopii juoksuun, pyöräilyyn ja retkelle

+ istuvuus

+ iso juomasäiliö sitä kaipaaville

– vyötärötaskuihin hankala ylettyä vauhdissa

Teksti Pena Rekiranta   Kuvat Osprey   Video Pena Rekiranta

Arvio julkaistu Juoksijassa 1/2019.