Suorakulmio musiikilla – Garmin Venu Sq

Lukulistalle
ClosePlease login

Kohtuuhintaisten urheiluälykellojen kategoriaan sijoittuva Garmin Venu Sq on sirosta ulkomuodostaan huolimatta pakattu pätevillä ominaisuuksilla.

Lyhenne ”sq” viitannee sanaan square, ja tämä suorakulmion muotoinen kello on vaihtoehto pyöreälle ja tyyriimmälle Venu-mallille. Venu Sq muistuttaa kovasti Apple Watchia, mikä lienee tarkoituskin.

Applesta puheen ollen, kokeilemamme Venu Sq Music -version (269 €) muistiin on helppo siirtää omia suosikkikappaleita MacBookista, samoin kuin aiempien kokemustemme mukaan myös pc:ltä. Soittolistoja voi tuoda kelloon myös ulkopuolisista palveluista (mm. Spotify ja Deezer). Bluetooth-kuulokkeiden parittaminenkaan ei tuottanut päänvaivaa, ja musiikin hallinta myös harjoituksen aikana on helppo omaksua.

Venu Sq:n perustoiminnot vakuuttavat. Rannesykemittaus toimii ilman sykekäyrän virhehyppäyksiä ja kevyen kellon saa istumaan ranteeseen luontevasti. Myös matkanmittaus sekä kierrosajat herättivät luottamusta. Harjoituksen väliaikatoiminto löytyy onneksi alemmasta nappulasta. Seuraavan kilometrin automaattisen väliajan kello ottaa kuitenkin ärsyttävästi kilometri käyttäjän itse ottaman väliajan jälkeen, eikä tasakilometristä. Harjoitteluprofiileja on lukuisille eri lajeille ja sykemittaus toimii valmistajan mukaan uidessakin.

Onko Venu Sq Apple Watchin haastaja?

Runsaat aktiivisuus-, unenseuranta- ja hyvinvointiominaisuudet täyttänevät niitä kaipaavien tarpeet kirkkaasti. 1,3-tuumainen kosketusnäyttö reagoi pyyhkäisyihin varsin hyvin (jopa sormikkaat kädessä), ja valikoissa sompailu sujuu melko vaivattomasti. Kello tukee myös Garmin Pay -lähimaksujärjestelmää, mikä on tosin suomalaispankeissa käytössä vasta varsin rajoitetusti.

Kellon runko on varsin pieni ja se sopii etenkin ohuempiin ranteisiin. Toimivan rannesykemittauksen mahduttaminen varsin ohuen laitteen uumeniin on hyvä suoritus.

Näyttöä ympäröivällä alumiinikehyksellä viimeistelty kello sopii myös vapaa-aikaan, ja esimerkiksi lisävarusteina myytävillä nahkarannekkeilla kellon voi muuntaa sopivammaksi juhlavampiin tilaisuuksiin.

Hyvinvointitoiminnoista kiinnostuneelle ja perustreeniin riittäviä ominaisuuksia hakevalle käyttäjälle Venu Sq on harkinnan arvoinen vaihtoehto. Musiikkiominaisuutta arvostavan kannattaa ehdottomasti maksaa mainiosta Music-versiosta 50 euron lisähinta.

GARMIN VENU SQ

> paino 37,6 g | rungon mitat 40,7 × 37,0 mm | paksuus 11,5 mm | kuusi eri väriä | Venu Sq 219 €, Venu Sq Music 269 €, rannekkeet 30–100 € | garmin.com

+ Plussat

  • etäisyyden ja sykkeen mittaus, hinta-laatusuhde, musiikkitoimintojen helppokäyttöisyys, aktiivisuus- ja hyvinvointitoimintojen runsaus

– Miinukset

  • pienikokoinen kello ei sovi kaikille

 

Teksti Pena Rekiranta  Kuvat Garmin

Vastaa