Talvijuoksutrikoot testissä

ASICS talvijuoksutrikoot
Lukulistalle
ClosePlease login

Talvijuoksuun soveltuvia trikoita on tarjolla monipuolisesti, niin tuulenpitävillä paneeleilla kuin ilman. Testasimme viidet talvijuoksutrikoot neljältä valmistajalta. 

ASICS

Lite Show Winter Tight 

Talvijuoksutrikoot
Hyvät heijastimet

Asicsin talvitrikoissa tuulenpitävää materiaalia on housujen yläosassa ja reisien kohdalla. Muutoin kangas on joustavaa ja tyypillistä talvitrikoiden materiaalia – sisältä pehmeäksi harjattua ja miellyttävää.

Testaajien mielestä Asicsit olivat juostessa miellyttävät, konstailemattomat ja pikkupakkasessa sopivasti lämmittävät. Kunnollisen taskun puute herätti hämmennystä (vain pieni avonainen tasku selän puolella vyötärönauhassa), mutta toisaalta kehuja keräsi taustakankaalla varustetut lahkeiden vetoketjut. Vyötärön toivottiin myös nousevan aavistuksen korkeammalle.

Mitoitus näissä trikoissa on pahasti pielessä. Naisten M-koko vastasi S-kokoisen naistestaajan kokoa. Normaalisti M-kokoa käyttävällä miestestaajalla puolestaan housut mahtuivat hädin tuskin jalkaan ja lahje jäi noin 15 cm liian lyhyeksi. 

 • 80 €

+ Plussat

 • yläosan tuulelta suojaava osa, lahkeiden vetoketjut

− Miinukset

 • kokomerkinnät eivät vastaa todellista kokoa, ei kunnon taskua, oudon lyhyet lahkeet

 

CRAFT

ADV SubZ Tights

Craft talvijuoksutrikoot
Lämmittävä toppapaneeli!

Craftin talvijuoksutrikoot eivät välttämättä päällepäin lupaa paljon. Hieman hiihtohousumainen ulkoasu yllättää kuitenkin juoksukäytössä. Joustava ja miellyttävä materiaali, mainio istuvuus sekä kerrankin tarpeeksi korkealle ulottuva vyötärö (sekä naisten että miesten mallissa) saavat käyttäjän suun muikeaksi.

Reisien kohdalle ja polvien yli asemoitu toppalämmikepaneeli näyttää aavistuksen kömpelöltä, mutta sekin osoittautuu käytössä toimivaksi. Lihakset pysyvät lämpimänä tuulen tuiverruksessa, eikä hyvin muotoiltu polviosakaan häiritse juoksijan askellusta.

Reilun kokoisiin vetoketjullisiin takataskuihin mahtuu pikkutavaroita. Lahkeiden vetoketjut ja jämäkkä vyötärön kiristysnauha viimeistelee mutkattoman ja toimivan käyttökokemuksen. Näillä kelpaa taittaa kylmässä vaikka pitkää lenkkiä, ja tarvittaessa niiden alle mahtuu helposti ylimääräinen lämmittävä kerros. Naisille ja miehille oma malli.

 • 90 €

+ Plussat

 • istuvuus, reisiä ja polvia lämmittävä paneeli, korkea vyötäröosa

− Miinukset

 • hieman tylsä ulkonäkö, heijastimet puuttuvat kokonaan

 

Halti

Falun XCT Softshell

Halti talvijuoksutrikoot

Haltin juoksuun ja hiihtoon soveltuvien talvitrikoiden etuosa on tuulenpitävää materiaalia. Polvien kohdalta kangas on ommeltu juoksuun sopivaan muotoon. Trikoot istuvat varsin napakasti, vaikka yleisfiilis muistuttaakin paljon hiihtohousua. Lahkeiden takaosan stretch-materiaali on etuosaan nähden selvästi joustavampaa ja hengittävämpää.

Vyötäröosan sisäpuolella on silikonireunus, se estää housuja valumasta alas. Lantion kiristysnyöri toimii pikalukolla. Se on kätevä ratkaisu mutta harmittavasti lukon muoto hankaloittaa nyörin löysäämistä. Riittävän korkealle nouseva vyötärö pitää kylmän ulkona ja mahdollistaa mukavan hiihtokäytön. Takana oikealla on pieni vetoketjutasku.

Halti Falun on hyvä valinta pakkasjuoksuun tai hiihtoon. Naisille ja miehille oma malli.

 • 129 €

+ Plussat

 • istuvuus, tuulenpitävä etuosa, vyötärö nousee riittävän korkealle, monikäyttöiset

− Miinukset

 • vetoketjut puuttuvat lahkeista, vaatimattomat heijastimet

 

NEW BALANCE

Heat Tight 

New Balance talvijuoksutrikoot
Mainiot taskut

New Balancen naisten talvitrikoiden pehmeä sisämateriaali on miellyttävä ja sopivan paksut trikoot ovat lämpimät myös pikkupakkasella. Plusasteissa juostessa trikoot ovat mukavan lämpimät, ja ne tuntuvat joustavilta juostessa. Istuvuus on hyvä, vaikkakin osa testaajista koki trikoiden aavistuksen valuvan – osaltaan puuttuvan kiristysnyörin takia. Lahkeiden pituus jäi osalla testaajista hieman liian lyhyeksi, ja lahkeissa ei myöskään ole pukemista helpottavia vetoketjuja.

Taskut ovat hyvät, ja molemmille puolille sijoitettuihin reisitaskuihin (ei vetoketjua) mahtuu puhelin, avaimet ja kortit. Heijastimia on, mutta etenkin viereiseen miesten malliin verrattuna ne ovat hyvin vaatimattomat.

 • 70 € 

+ Plussat

 • istuvuus, joustavat ja miellyttävät, hyvät taskut

− Miinukset

 • vyötärönyöri ja lahkeiden vetoketjut puuttuvat, heikot heijastimet

 

NEW BALANCE

Reflective Impact Run Heat Tight

New Balancen miesten talvijuoksutrikoot ovat materiaaliltaan sopivan paksua ja lämmittävää reippaisiin talvilenkkeihin, mutta plusasteissakaan niissä ei tule tukalan lämmin. Lahkeet ovat riittävän pitkät, ja ne on varustettu vetoketjuilla. Tiukahko istuvuus pitää housut napakasti paikallaan, ja juokseminen näillä on todella miellyttävää. Leveä vyötärönauha on mukava ja se pitää housut ylhäällä. Lantion kiristysnyöri on pitkä ja laadukas, mutta sen joustavuus jakoi mielipiteitä.

Taskut ovat poikkeuksellisen laadukkaat. Molemmilla puolilla on jämäkät reisitaskut (toinen niistä vetoketjullinen), joissa kuskaa luottokorttia, lisäenergiaa tai puhelinta mielellään. Vyötärön läheisyydessä on lisäksi avainlenkillä varustettu pikkutasku.

Pohkeiden ja säärien kohdalla on valtavat heijastinpaneelit, joten nämä trikoot näkyvät liikenteessä.

 • 75 €

+ Plussat

 • istuvuus, riittävän pitkät lahkeet, hyvät taskut, erinomaiset heijastimet, hinta-laatusuhde

− Miinukset

 • hankala pukea tiukkuuden takia, todella joustava kiristysnyöri ei miellytä kaikkia

 

Lue myös Karvasukset testissä – uutta ja perinteistä

 

TEKSTI PENA REKIRANTA KUVAT SHUTTERSTOCK JA VALMISTAJAT

Vastaa