Alisa Vainion juoksutekniikan virheasennot analysoitu – ”Nyt harjoittelu sujuu”

Lukulistalle
ClosePlease login

Maratoonari Alisa Vainio piti keskiviikkona 10.11. tiedotustilaisuuden, missä hän kertoi harjoittelunsa nykytilasta, joka on sujunut syksyn mittaan hyvin.

– Viime kausi oli monivaiheinen. Kevättalvella oli hyvä vire, mutta koronan takia kilpailuja peruuntui enkä päässyt oikein testaamaan kisakuntoa. Olympialaisista poisjäänti oli kova paikka, Vainio kertoi.

– Halu kilpailla on edelleen olemassa ja tietenkin rakkaus lajiin. Juoksemisessa olivat haasteena lantion virheasennot, joiden selvittelyssä meni aikaa, Lappeenrannan Urheilu-Miehiä edustava Vainio täsmensi.

– Haluan pitää harjoittelun ja kilpailemisen tasapainossa. Nyt terveydentila on tosi hyvä, tasainen. Lantionvirheasennot ovat selvillä ja hallinnassa. Treenaamisessa on fiilistä, lisäksi valmentaja ja ympäröivä tiimi ovat tukena arjessa.

Katse on ”huomisen” treeneissä ja siinä että harjoittelun laatu pysyy hyvänä

Vainio valmistui toissavuonna liikuntaneuvojaksi. Nykyisin hän toimii henkilökohtaisen valmentajansa Jarmo Viskarin Juoksuakatemiassa suunnittelemassa ja vetämässä treenejä.

Viskari arvioi, että Vainion viime kevään hyvää kuntoa ja virettä ei päästy näyttämään.

– Potentiaali on vielä katsomatta, Viskari tiivisti.

– Olosuhteet Lappeenrannassa talvella ovat haastavat. Liukkaalla kelillä on heti negatiivinen vaikutus juoksutekniikkaan. Tavoite on silti saada matolla juoksu minimiin ja juosta mahdollisimman paljon ulkona, Viskari kertoi.

– Tulevalle vuodelle on eri vaihtoehtoja, mutta mitään ei ole lyöty lukkoon. Mahdollinen ulkomaan leiritys talvella. Harjoitusrunko rakennetaan kevään kilpailujen mukaan. Katse on ”huomisen” treeneissä ja siinä että harjoittelun laatu pysyy hyvänä, lisäsi Viskari.

Artikkeli Alisa Vainion juoksutekniikan virheasennot analysoitu – Nyt harjoittelu sujuu julkaistu alunperin sivulla Yleisurheilu.fi