Blomqvist otti ohjat, taisteli ja putosi täpärästi finaalista

Lukulistalle
ClosePlease login

Nathalie Blomqvist totesi heti EM-hallien naisten 1500 metrin alkuerään mennessään, ettei vaihtoehtoja ole. Blomqvist säntäsi juoksun kärkeen ja veti omaa ennätysvauhtia koko matkan ennen kuin taipui viimeisen kierroksen tiukassa taistelussa neljänneksi.

Maaliin Blomqvist tuli ajassa 4.10,91, jolla hän oli ensimmäinen finaalista pudonnut juoksija. Aikavertailusta jatkoon vaadittiin vähintään aika 4.09,32.

– Kuulin ennen juoksua, että eka erä oli juossut kovaa ja toinen erä oli hölkännyt kisan. Ajattelin, että meidän on pakko juosta kovaa, kolmannessa erässä kilpaillut Blomqvist kertaili.

– Olin valmis lähtemään kärjen mukana kovaan vauhtiin. En kuitenkaan olisi halunnut vetää koko matkaa. Siinä joutui tekemään kovimman työn ja se kostautui lopussa. Parempi silti näin, että yritin rohkeasti, vaikka pettynyt olenkin.

Erän kaksi kärkipaikkaa ja suora pääsy finaaliin menivät suosikeille: Espanjan Esther Guerrerp voitti ja britti Ellie Baker oli toinen ajoin 4.10,48–4.10,65.

Mäki jakoi tunnustusta

Blomqvist taisteli kolmannesta sijasta ja viimeisestä suorasta jatkopaikasta aina loppusuoran viime metreille Tshekkiä kansainvälisissä kisoissa edustavan Kristiina Mäen kanssa. Mäki pysyi nipin napin Blomqvistin edellä kolmantena ajalla 4.10,86.

– Se oli Nathalielta tosi hieno veto, ja kun pari vuotta menee, hän kestää nuo vedot loppuun asti, Mäki arvioi.

Blomqvist on tällä kaudella pudottanut halliratojen 1500 metrin ennätyksensä lukemiin 4.10,70. Juoksijan mukaan parempaakin olisi ollut edellytyksiä.

– Ehkä se oli hyvä, että hallikausi jätti kesään nälkää ja pienen ärsytyksen. Kesällä on sitten enemmän annettavaa, Blomqvist sanoi.

Pursiainen 60 metrin alkuerissä: Juoksu ei ollut niin hyvä, mutta kokemuksena arvokas

Anna Pursiainen otti tuntumaa Euroopan kärkijuoksijoiden 60 metrin vauhtiin EM-hallien alkuerässä Istanbulissa. Pursiainen oli erässään seitsemäs ajalla 7,52. Välieriin aikavertailusta vaadittiin 7,38.

– Minulle nämä olivat henkilökohtaisella matkalla ensimmäiset aikuisten arvokisat. Kokemusta ja oppia täältä läksin hakemaan. Juoksuna startti ei niin hyvä ollut, mutta kokemuksena arvokas, Pursiainen sanoi.

– Omaksi juoksuksi tuo oli ok. Jos olisi ollut toinen juoksu, siinä varmaan olisi voinut kulkea paremmin.

Pursiaisen erässä mentiin kovaa. Sen voitti mestaruutta puolustava Puolan Ewa Swoboda ajalla 7,11, joka oli myös alkuerien kärkiaika.

Pursiainen on tällä kaudella voittanut 60 metrin Suomen mestaruuden ja juossut ennätyksekseen 7,39. Pursiainen on yksi Suomen kärkinimiä heinäkuussa Espoossa alle 23-vuotiaiden EM-kisoissa.

Artikkeli Blomqvist otti ohjat, taisteli ja putosi täpärästi finaalista – Pursiaiselle arvokasta kokemusta julkaistu alunperin sivulla Yleisurheilu.fi