Bodom Trail 2021 päättyi Anna-Stiina Erkkilän ja Mårten Boströmin tuuletuksiin

Bodom Trail 2021 - Anna-Stiina Erkkilä uusi voittonsa
Lukulistalle
ClosePlease login

Bodom Trail -polkujuoksu jakautui tänä vuonna kahtia, sillä Bodom Trailin päiväkisat sekä Bodom Team -joukkuekisa järjestettiin tänä viikonloppuna ja yöstartti Bodom Night siirtyi lokakuulle. Lähellä juhannusta yö ei olisi tarjonnut riittävää pimeyttä lamppujuoksulle.

Bodom Trail 2021 tulokset

21 kilometrin päämatkan voittivat Anna-Stiina Erkkilä ja Mårten Boström. Bodom Trailin tulokset kertoivat kovavauhtisesta kisasta, mutta myös pieni muutos oli nopeuttanut reittiä aiempiin vuosiin verrattuna.

Boströmin aika oli 1.25.15 ja hän jätti toiseksi juosseen Einari Heinaron vajaalla minuutilla. Myös kolmanneksi ehtinyt Juho Ylinen alitti puolitoista tuntia. Hän voitti kaksi viikkoa sitten Nuts Karhunkierroksen Trail Tour Finland -matkana olleen 55 kilometriä ylivoimaisesti ja jatkaa kiertueen kärjessä.

Bodom Trail 2021 tulokset - voittaja Mårten Boström
Bodom Trailin 2021 miesten voittajaksi juoksi suunnistajana tunnettu Mårten Boström. Viime vuosina hän on menestynyt myös kansainvälisissä polkujuoksukisoissa. Kuva Rami Valonen

Erkkilä jatkaa naisten Trail Tourin kärjessä maksimipistein. Nuts Karhunkierroksen reittiennätyksen jatkoksi Erkkilä pysäytti Bodom Traililla kellon aikaan 1.42.46. Toinen oli Sofia Haajanen ja kolmas Yvonne Gunell – molemmat alle 1.50:n ajalla.

Bodom Trail 2021 tulokset - Anna-Stiina Erkkilä voitti naisten kisan.
Bodom Trailin 2021 naisten voittaja oli Anna-Stiina Erkkilä. Hän jatkoi siten Trail Tour Finland -kisojen hallintaa. Kuva Rami Valonen

Bodom Trailin 12 kilometrin voittoihin juoksivat Hanna Jantunen ja Arto Talvinen.

Lapset kisasivat kuuden kilometrin reitillä sekä tytöissä että pojissa kolmessa eri ikäryhmässä.

Kaikki Bodom Trailin tulokset 2021 näet Race Results -sivulta.

Polkujuoksu toteutui poikkeusjärjestelyin

Bodom Trail on normaalivuonna maamme toiseksi suurin polkujuoksun kisakokonaisuus,

Bodom Trailin järjestäminen varmistui vasta viime viikolla, kun Etelä-Suomen aluehallintovirasto höllensi kokoontumisrajoituksia. Järjestäjät pienensivät tarttumisriskejä muun muassa jakamalla Bodom Trailin lähdöt kolmeen eri lähtökokonaisuuteen, joista jokaisessa oli useita enintään 50 hengen lähtöryhmiä.

Huollossa juoman sai poikkeuksellisesti kertakäyttömukiin, kun yleensä osallistujat ovat kaataneet juoman mukana kuljetettavaan mukiin ympäristökuorman pienentämiseksi.

Normaalisti Bodom Trail käynnistää Trail Tour Finlandin toukokuun alussa. Bodom Trail koostuu kahdesta eri lenkistä. Matkalla voi päättää, juokseeko 12 vai 21 kilometriä.

Espoon Pirttimäen kisakeskuksen lähimaastoissa mäet eivät ole korkeita, mutta niitä piisaa toistuvasti. Ensimmäisellä kierroksella on toista enemmän vauhdikkaita polkuja, ja upottavat suopätkät painottuvat jälkimmäiselle lenkille.

Jutun avauskuva Rami Valonen: Anna-Stiina Erkkilä uusi Bodom Trailin voittonsa. Kuva vuodelta 2020.

Bodom Trail 2021 kuvat

Trail Tour Finland -yhteispisteet

Katso Anna-Stiina Erkkilän Nuts Karhunkierros -videot: ”Erityisen hyvä jalkapäivä” ja Anna-Stiina Erkkilän mukana Kuusamossa.

Lue myös: Nuts Karhunkierros tarjoili kolme reittiennätystä ja valoisaa yötä

Vastaa