Cheptegei uusi 10 000 metrin mestaruuden

Lukulistalle
ClosePlease login

Ugandan Joshua Cheptegei uusi Eugenessa kolmen vuoden takaisten Dohan MM-kisojen 10 000 metrin mestaruuden. Enemmän kuin kerran MM-kisojen 10 000 metriä ovat voittaneet vain lajin legendat Haile Gebrselassie, Kenenisa Bekele ja Mo Farah.

Cheptegei piti vauhtia pääosan matkasta puolenvälin jälkeen ja ratkaisi voiton juoksemalla viimeisen kierroksen 53,42. Voittoaika oli 27.27,43.

Viimeisen kierroksen alkaessa kärkiryhmässä oli kahdeksan juoksijaa. Kenian Stanley Mburu, joka kompuroi kisan avauskierroksella oli toinen ajalla 27.27,90 ja Cheptegein maajoukkuetoveri Jacob Kiplimo kukisti pronssitaistossa Yhdysvaltain Grant Fisherin 27.27,90–27.27,97. Tokion 10 000 metrin olympiavoittaja, Etiopian Selemon Barega hiipui viidenneksi ajalla 27.27,43.

Artikkeli Fraser-Pryce johti Jamaikan kolmoisvoittoon huippuajalla 10,67 – Holloway mestariksi, Parchment loukkaantui – Crouser rikkoi kisaennätyksen julkaistu alunperin sivulla Yleisurheilu.fi