EM-hallit: Ingebrigtsen uusi tuplamestaruutensa

Lukulistalle
ClosePlease login

Norjan Jakob Ingebrigtsen juoksi toisen peräkkäisen 1500 ja 3000 metrin tuplamestaruuden ja voitti 3000 metriä sisäratojen EM-kilpailuissa jo kolmannen kerran peräkkäinen.

Norjan 22-vuotias huippujuoksija johti kilpailua käytännössä koko matkan. Hän voitti kiihtyvävauhtisen juoksun maansa halliennätyksellä 7.40,32.

Kilpailun ensimmäisellä kilometrillä Ingebrigtsen houkutteli Espanjan Adel Mechaalia kärkeen ja hetken espanjalainen siellä piipahtikin, mutta sen jälkeen mentiin norjalaisen johdolla loppuun asti.

Viimeisellä kierroksella Mechaal pysyi Ingebrigtsenin tuntumassa 100 metriä, muttei kyennyt vastaamaan, kun norjalainen kiihdytti vauhtia. Mechaal oli toinen kauden parhaallaan 7.41,75 ja Serbian Elzan Bibic kolmas ajalla 7.44,03.

Keely Hodgkinson johti lähdöstä maaliin – Ben kiri takaa muiden ohi

Maailman tämän kauden kärkitulosta Britannian ennätyksellä 1.57,18 hallussaan pitävä Keely Hodgkinson oli naisten 800 metrillä omaa luokkaansa. Hän johti lähdöstä maaliin kierrosaikojen ollessa 28,36, 29,86, 30,36 ja 30,08.

Hodgkinson on ainoa eurooppalainen, joka tällä hallikaudella on juossut alle kahden minuutin. Istanbulissa toiseksi sijoittunut Slovenian Anita Horvat hävisi vetotyöt tehneelle Hodgkinsonille 1,88 sekuntia.

Miesten 800 metriä oli luonteeltaan täysin toisenlainen kilpailu. Sen voitti viime hetken heittäytymisellään Espanjan kiritykki Adrian Ben ennen saman ajan 1.47,34 juossutta Ranskan Benjamin Robertia.

Ben juoksi 300 metriin asti viimeisenä, oli 500 metrin kohdalla kuudes ja 100 metrin päässä maalistakin vasta kolmantena, mutta tuli viimeisen satasen kuin vimmattu. 800 metrin juoksulle erittäin poikkeuksellisella tavalla hänen viimeinen 100 metrin osuutensa oli hänen kaikkein nopein 100-metrisensä.

Artikkeli EM-hallit: Ingebrigtsen uusi tuplamestaruutensa – Norjaan kultaa myös seiväshypyssä – Jason Joseph aitoi 7,41 – Jazmin Sawyers ponnisti kauden kärkituloksen julkaistu alunperin sivulla Yleisurheilu.fi