Lukulistalle
ClosePlease login

Kestävyysjuoksija Ilona Mononen päätti onnistuneen kilpailukautensa voittamalla alle 20-vuotiaiden kansainvälisen 5 kilometrin katujuoksun lauantaina Oderzossa, Italiassa.

Mononen pysytteli alkumatkan kärkijoukossa ja kiristi sitten kolmen kilometrin jälkeen muilta karkuun ja voitti ajalla 16.53.

– Alkuvauhti tuntui vauhtikestävyystreeniltä. Suunnitelmissa oli vaihtaa rytmiä vasta viimeisellä kierroksella. Kun tuntui niin hyvältä, kiristin jo ennen kahta viimeistä kierrosta ja sain sitten rullailla maaliin, Mononen kertaili kilpailua.

Kilpailu juostiin Oderzon kaupungin keskustan kadulla.

– Kierroksella oli yksi ylämäkiosuus ja yhdessä kohdin mukulakiveä, mutta tykkäsin tosi paljon juosta tuolla reitillä. Sai rullata ja tuulikin osui niin kivasti, ettei ollut vastatuulta, Mononen totesi.

Mononen: ”Tulin tänne nauttimaan juoksemisesta”

Lahden Ahkeraa edustavalle Monoselle kilpailu päätti pitkän ja onnistuneen kilpailukauden, joka toi omien ennätysten ja oman ikäluokan Suomen mestaruuksien ohella viidennen ja kahdeksannen sijan alle 20-vuotiaiden MM-kilpailujen 3000 ja 1500 metrillä.

– Tätä kisaa varten en enää hirveän kovaa treenannut. Tulin tänne nauttimaan juoksemisesta ja otin kisan tämän viikon kovana treeninä. Nyt alkaa ylimenokausi, johon lähden hyvällä fiiliksellä, Mononen summasi tuntojaan.

Juoksun muista suomalaista Emma Ranta oli hyvällä juoksulla 25:s ajalla 17.59 ja Melissa Kykyri 32:s ajalla 18.31, jolla hän alitti reippaasti tämänvuotisen ratavitosen ennätyksesän. Joukkuekilpailussa Suomen trio oli kuudes.

Emma Ranta, Ilona Mononen ja Melissa Kykyri olivat naisten joukkuekilpailussa kuudensia.

Kauppinen paras suomalainen miesten kilpailussa

Alle 20-vuotiaiden miesten 10 kilometrin kilpailussa tämän ikäluokan hallitseva 1500 ja 5000 metrin Suomen mestari Mikko Kauppinen teki mainion debyytin 10 kilometrin maantiekilpailussa. Hän oli 16:s ja paras suomalainen ajalla 31.53.

Arash Ahmad Gul kohensi viidellä sekunnilla 10 kilometrin tiejuoksun ennätystään ja oli 18:s vain sekunnin päässä Kauppisesta. Joel Vuohtoniemi oli 40:s ajalla 34.51.

Miesten kilpailun voitti ranskalainen Joao Martinho ajalla 29.54. Hän repi kilpailun viimeisellä kierroksella kolmen sekunnin eron toiseksi juosseeseen britti Matthew Ramsdeniin ja Italian Stefano Cecereen.

Suomen miesten trio: Joel Vuohtoniemi, Mikko Kauppinen ja Arash Ahmad Gul.

ODERZO (ITA) 17.9.2022 Kv. alle 20-vuotiaiden tiejuoksu ”Trofeo Opitergi”

M19,

10 km: 1) Joad Martinho Ranska 29.54, 2) Matthew Ramsden Britannia 29,57, 3) Stefano Cecere Italia 29.57 … 16) Mikko Kauppinen Suomi 31.53, 18) Arash Ahmad Gul Suomi 31.54, 41) Joel Vuohtoniemi Suomi 34.51.

M19 Joukkuekilpailu: 1) Ranska, 2) Italia, 3) Britannia … 8) Suomi.

N19,

5 km: 1) Ilona Mononen Suomi 16.53, 2) Greta Settino Italia 16.58, 3) Melissande Jourdan Ranska 17.02 … 25) Emma Ranta Suomi 17.59, 32) Melissa Kykyri Suomi 18.31.

N19 Joukkuekilpailu: 1) Ranska, 2) Italia, 3) Britannia … 6) Suomi.

LIVE-Tulospalvelu:

Artikkeli Ilona Mononen päätti kauden komeaan voittoon katujuoksussa Italiassa – Mikko Kauppinen miesten kilpailun paras suomalainen julkaistu alunperin sivulla Yleisurheilu.fi