Kalevan kisat, naisten estejuoksu: Richardsson juoksi kärkiajan – Ruokonen kuurojen ME:n

Lukulistalle
ClosePlease login

Kalevan kisojen ohjelmassa oli lauantaina (28.8.) kestävyysmatkojen finaaleista vain naisten 3000 metrin estejuoksu.

Naisten 3000 metrin estejuoksun Suomen mestaruuden voitti Esbo IF:n Camilla Richardsson kauden kotimaisella kärkiajalla 10.02,27.

– On hienoa, että olen taas viivalla. Tuntuu aina hyvältä voittaa ja varsinkin tällaisen harjoituskauden jälkeen, Richardsson sanoi.

Richardsson karkasi muilta kilpailijoilta jo ensimmäisellä kierroksella. Hänen kilometriaikansa olivat 3.17,76 – 3.19,40 – 3.25,11.

– Loppumatkasta säästelin voimia sunnuntaina juostavaan 5000 metrin kilpailuun, kertoi Richardsson.

Lappeenrannan Urheilu-Miehien Moona Korkealaakso ja Lahden Ahkeran Emma Katajalaakso juoksivat pitkään yhdessä, kunnes 19-vuotias Korkealaakso irtosi pitkään 600 metrin kiriin ja oli toisena maalissa ajalla 10.14,50.

Katajalaakso juoksi uuden ennätyksensä 10.19,82 ja saavutti Tampereelta jo toisen pronssimitalinsa. Edellisen hän juoksi perjantaina 1500 metrillä.

Kirikamppailun neljännestä sijasta voitti Jyväskylän Kenttäurheilijoiden 18-vuotias Venla Saari ajalla 10.30,07.

Ratinassa syntyi myös uusi maailmanennätys, kun viidenneksi sijoittunut Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Sara-Elise Ruokonen paransi kuurojen ME:tä aikaan 10.30,53. Entinen ME oli Venäjän Olga Jakubovskajan vuonna 2009 juoksema aika 10.34,95.

Kuudenneksi sijoittunut Turun Urheiluliiton 19-vuotias Lotta-Maria Maine juoksi myös ennätyksensä 10.31,20.