Kemppaala ylivoimainen nuorten mestari maantiekympillä

Lukulistalle
ClosePlease login

Viipurin Urheilijoiden Karlos Kemppaala piti Raumalla tiejuoksun SM-kilpailujen nuorten sarjoissa selvästi muita kovempaa vauhtia. Kemppaalan voittoaika 19-vuotiaiden miesten 10 kilometrillä oli 31.29. Hän karkasi muilta jo alkumatkasta.

– Hyvä aamulenkki, Kemppaala veisteli SM-kilpailut avanneesta juoksusta.

– Aika hyvin pystyi juoksemaan 31 ja puolen minuutin loppuaikaan tähtäävää vauhtia, vaikka minulla ei ollut kelloa enkä nähnyt aikoja mistään, Kemppaala sanoi.

– Läksin vain sellaiseen hyvään, rentoon vauhtiin, jonka pystyn pitämään loppuun asti.

Juha Väätäisen valmentaman Kemppaalan mainio juoksu kertoi, että hallikauden torsoksi katkaissut polvivaiva on ohi. Se vei Kemppaalan reilun kuukauden ajaksi tekemään juoksua korvaavaa harjoittelua pyörällä.

– Sen jälkeen olin vielä kaksi viikkoa juoksematta flunssan takia, mutta sitten tein kolme viikkoa hyvää harjoittelua ilman kipuja ja sitten tulin tänne, Kemppaala kertoi.

– Tämä juoksu kertoi, että kesää ajatelleen olen aikataulussa. Tarkoitus on kilpailla laajalla skaalalla 800 metristä 10000 metriin, Kemppaala sanoi.

Hyvän ajan 32.26 juoksi myös toiseksi sijoittunut Lahden Ahkeran Arash Ahmad Gul, joka jätti kolmanneksi juosseen Limingan Niitto-Miesten Aarre Paukkerin ennen puoltamatkaa. Paukkerin aika oli 33.22.

– Talvi oli vähän huono, kun oli nilkan kanssa ongelmia. Luulin, että täällä aika menee päälle 33 minuutin, mutta 32.26 oli ihan hyvä, Gul tuumi.

Luukas Kontro ja mestarin tuuletus.

Kontro: ”Onnistunut kisa”

17-vuotiaiden mestaruuden voitti viime vuonna jo toiseksi juossut Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Luukas Kontro ajalla 32.58.

– Onnistunut kisa. Pystyin matkalla ottamaan täyden hyödyn peesistä. Tulin siinä muiden imussa, yritin pidätellä vauhtia ja läksin ennen tuota viimeistä loivaa alamäkeä, Kontro kuvaili ratkaisua, jonka hän teki 8 kilometrin kohdalla.

– Tuossa loppusileällä pisti mahaan, mutta hyvin kestin maaliin. Se vähän huolestutti, kun akilles oli kipeä eilen. Mutta matkalla se ei vaivannut.

Koiviston Kipinän Anssi Mustonen hävisi Kontrolle vain 12 sekuntia. Ennätystään Mustonen paransi 1.26 minuuttia. Joensuun Katajan Eemeli Hirvonen tuli kolmantena maaliin.

– Juoksu meni muuten hyvin, mutta mahaan alkoi pistää. Hyvin kulki silti. Vauhti oli tasainen. Hyvä päivä, Mustonen tuumi.

Melissa Kykyri kirkasti viime vuoden hopean mestaruudeksi.

Melissa Kykyrin ensimmäinen mestaruus

Kälviän Tarmon Melissa Kykyri voitti 19-vuotiaiden naisten 10 kilometrillä ensimmäisen Suomen mestaruutensa ajalla 38.31 ja alitti kirkkaasti aiemman ennätyksensä 39.22. Kykyri sijoittui viime vuonna toiseksi.

– Hyvä kisa. Omaa ennätystä ja mestaruutta tavoittelin, kesällä 3000 metrin estejuoksua päämatkanaan pitävä Kykyri tuumi.

– Ei lähdetty alussa hirveän kovaan vauhtiin. Minulle tasainen vauhti sopi hyvin. Sain tehtyä eron muihin ennen viimeistä kierrosta.

Toiseksi juoksi JKU:n Kiia Paavola ajalla 38.47 ja kolmanneksi Tampereen Pyrinnön Petriina Niininen.

Eveliina Kujala hallitsi 17-vuotiaiden kilpailua.

Kujala: ”Kulta oli salainen tavoite”

17-vuotisten tyttöjen sarjassa ainoa 40 minuutin alittaja oli Limingan Niitto-Miesten Eveliina Kujala ennätyksellään 39.24. Toinen ja kolmas olivat Siilinjärven Ponnistuksen Pinja Laasanen ja Lahden Ahkeran Sofia Rinne.

– Vähimmäistavoite oli mitali ja enkka, mutta kulta oli sellainen salainen tavoite, Kujala paljasti.

Kujala oli sarjassaan ylivoimainen. Juoksu sujui ongelmitta.

– Siinä viimeisellä kierroksella vilkuilin taakse, kun minulla alkoi tulla eroa 19-vuotiaiden sarjan juoksijoihin. Kun oman sarjan juoksijoita ei näkynyt, sain mennä suhteellisen rennosti.

Artikkeli Kemppaala ylivoimainen nuorten mestari maantiekympillä julkaistu alunperin sivulla Yleisurheilu.fi