MM-hallikisat: Sara Kuivisto ihmetteli tukkoista menoaan

Lukulistalle
ClosePlease login

Sara Kuivisto oli rahtusen ymmällään Belgradin MM-hallien 1500 metrin finaalin jälkeen. Yhdestoista sija ajalla 4.12,79 ei ollut sitä, mitä Kuivisto MM-finaalista haki. Juoksu oli tukkoista eikä Kuivisto tiennyt miksi.

– En tiedä, oliko joku vatsapöpö, kun oli eilen niin hitsin huono olo. Nyt ei vain jaksanut yhtään. Koko ajan tuntui vaikealta ja loppui voimat. Verryttely kulki vielä hyvin, mutta  juoksu ei lähtenyt mihinkään, Kuivisto ihmetteli.

Etiopialaiset ottivat kolmoisvoiton. ME-nainen Gudaf Tsegay juoksi MM-kisaennätyksen 3.57,19. Tsegay johti kilpailua lähdöstä maaliin ja voitti peräti 5,10 sekunnin erolla.

Kuivisto lähti heti alussa tekemään omaa juoksua. Hän juoksi 400 metriä 63,70 ja tuli 800 metriin ajassa 2.11,34, mutta meno oli takkuista.

– Se vauhti, jota minä juoksin, oli sellaista, jota minun olisi pitänyt pystyä juoksemaan ihan hyvin. Kun oli kaksi kierrosta maaliin, ajattelin, että miten minä selviän täältä kotiin, Kuivisto kuvasi tuntojaan.

– Arvokisafinaali oli hieno kokemus, mutta olisin halunnut juosta siellä. Oli sääli tulla tänne hölkkäämään, Kuivisto sanoi.

Kuivisto oli kilpailun kolmanneksi paras eurooppalainen. Romanian Claudia Bobocea oli yhdeksäs ja  Espanjan Marta Pérez kymmenes.

Arvokisafinaalin ohella Kuiviston talven hallikauden saldoksi jäivät 800 metrin, 1500 metrin ja  mailin halli-SE:t 2.02,36, 4.06,14 ja 4.29,64. Kuivisto kausi jatkuu nyt harjoitusten merkeissä jo kohti MM- ja EM-kesää.

– Parin viikon päästä ohjelmassa on treenileiri Portugalissa, Kuivisto kertoi.

Artikkeli Kuivisto ihmetteli tukkoista menoaan: ”En tiedä, oliko joku vatsapöpö?” julkaistu alunperin sivulla Yleisurheilu.fi