Kuivisto kohensi 800 metrin halli-SE:tä: ”Oli levoton juoksu”

Lukulistalle
ClosePlease login

Sara Kuivisto kohensi 800 metrin halliratojen Suomen ennätystä Madridin kansainvälisessä kilpailussa keskiviikkona. Kuivisto oli kilpailussa viides ajalla 2.02,36, jolla ennätys parani 0,28 sekuntia.

Myös aiempi halli-SE 2.02,64 oli Kuiviston nimissä. Sen hän juoksi Uppsalassa Pohjoismaisessa hallimaaottelussa.

– Pitää olla tyytyväinen, kun tekee oman ennätyksen, mutta juoksuun en ole kauhean tyytyväinen. Se oli jotenkin levoton. Tuntui, että olen koko ajan väärässä paikassa ja tuhlasin paljon energiaa, Kuivisto totesi.

– Juoksusta jäi silti hyvä fiilis, koska tiedän pystyväni parempaan. Nyt keskityn treenaamaan parin viikon ajaksi ennen MM-halleja.

Madridin juoksun voitti Australian Catriona Bisset ajalla 2.00,10.

Naisten korkeushypyssä Ella Junnila oli toinen ylitettyään 190 ja Heta Tuuri viides 183:n ylityksellä. Junnila yritti kolmesti korkeudesta 193 ja Tuuri korkeudesta 187. Junnilalla toinen yritys korkeudesta 193 oli erittäin lähellä.

— Voi sanoa, että tukka pudotti. Sen verran lähellä se oli, Junnilan valmentaja Tuomas Sallinen sanoi.

Korkeushypyn voitti Australian Eleanor Patterson, joka ylitti 196.

Reetta Hurske juoksi kakkoseksi 60 metrin aidoissa. Sija heltisi ajalla 8,00, kun Hollannin Zoe Sedney nousi loppusileällä voittoon ennätyksellään 7,95.

– Tämä oli talven ensimmäinen sellainen kisa, johon olin todella pettynyt. En jaksanut yhtään pitää juoksua ylhäällä, jalat ei liikkuneet kunnolla, eikä siinä ollut hallintaa ja tuli kolhuja, Hurske harmitteli.

Hurske on talven mittaan juossut Keski-Euroopassa seitsemässä kilpailussa ja pudottanut ennätyksensä lukemiin 7,93. Edellisessä kilpailussaan Puolan Torúnissa hän sivusi kauden toiseksi parasta aikaansa 7,96.

Madridissa Hurske voitti alkueränsä ajalla 8,04.

– Alkuerä oli aika helppo juoksu. En päässyt siinä lähdössä kunnolla liikkeelle, mutta se oli tasapainoinen juoksu, Hurske kertaili.

Hurskeen suunnitelmana on ollut juosta vielä sunnuntaina Pariisissa ennen treenitaukoa, joka pohjustaa Belgradin MM-halleja.

– Nyt täytyy keskustella valmentajan ja managerin kanssa, että mitä tehdään, Hurske sanoi.

Simo Lipsasen kolmiloikkakisa Madridissa jäi vaisuksi. Hän astui neljä ensimmäistä hyppyään yli ja oli seitsemäs tuloksella 15,08. Kisan voitti Kuuban Lazaro Martinez, joka loikki 17,12.

Naisten kilpailussa Venezuelan olympiavoittaja Yulimar Rojas vei voiton kauden kärkituloksella 15,41, joka jää vain kaksi senttiä hän nimissään olevasta halliratojen ME-tuloksesta.

Artikkeli Kuivisto kohensi 800 metrin halli-SE:tä: ”Oli levoton juoksu” – Junnila toinen Madridissa julkaistu alunperin sivulla Yleisurheilu.fi