Kultaa Skotlantiin miesten 1500 metrillä – Dos Santos aitoi 46,29

Lukulistalle
ClosePlease login

Wightmanin 200 metrin kiri oli liikaa Ingebrigtsenille

Miesten 1500 metriä oli erittäin kovavauhtinen kilpailu. Skotlantilainen Jake Wightman ei vetänyt metriäkään, ennen kuin hyökkäsi 200 metriä ennen maalia kärkeen ja piti paikkansa maaliin asti.

Wightmanin voittoaika 3.29,23 on hänen ennätyksensä ja maailman tämän vuoden kärkitulos. Kuusi ensimmäistä alittivat jokainen aiemman kärkituloksen.

Kenian Abel Kipsang ja olympiavoittaja Jakob Ingebrigtsen koettivat erittäin kovalla vauhdinpidolla uuvuttaa muut. Kipsang veti ensimmäisen kierroksen 55,5. Ingebrigtsen ohitti Kipsangin juuri ennen 800 metriä. Toiseen kierrokseen kului aikaa 56,5 ja kolmannen Ingebrigtsen veti 56,3.

Eeppisessä loppusuoran kamppailussa Wightman ja Ingebrigtsen juoksivat rinta rinnan. Wightman voitti lopulta yhden askelen verran 0,24 sekunnin erolla. Wightmanin viimeisen kierroksen aika oli 54,84.

Espanjalaiset Mohamed Katir ja Mario García kirivät kolmanneksi ja neljänneksi ajoin 3.29,90 ja 3.30,20. Terävästi spurtannut García oli loppusuoran alussa vasta seitsemäntenä ja paransi ennätystään yli viisi sekuntia.

Viidenneksi ehti toinen skotlantilaisjuoksija Josh Kerr ajalla 3.30,60. Maailmanmestaruutta puolustanut Kenian Timothy Cheruiyot jäi viiden eurooppalaisjuoksijan jälkeen kuudenneksi.

Dos Santos aitoi 46,29

Eugenen MM-kilpailujen viides päivä päättyi miesten 400 metrin aitajuoksun finaaliin, jota ME-vauhtia aloittanut olympiavoittaja Karsten Warholm johti puolessamatkassa ylivoimaisesti. Brasilian Alison dos Santos kuitenkin tavoitti hänet loppusuoralle kaarruttaessa ja voitti ajalla 46,29.

Dos Santosin voittoaika on MM-kisaennätys, Etelä-Amerikan ennätys ja maailman kaikkien aikojen tilaston kolmanneksi paras tulos. 22-vuotias brasilialainen on voittanut kaikki tämän vuoden kilpailunsa 400 metrin aitajuoksussa.

Yhdysvaltain Rai Benjamin aitoi toiseksi, niin kuin viime vuonnakin Tokion olympiakisoissa. Benjaminin aika oli sekin jälleen loistava 46,89.

Kolmanneksi heittäytyi ulkorataa juossut Yhdysvaltain Trevor Bassitt ennätyksellään 47,39 ja neljäs oli Ranskan Wilfried Happio ennätyksellään 47,41. Vielä tämän kauden alkaessa heidän ennätyksensä olivat vain 48,80 ja 49,27.

Norjan Warholm kangistui yltiöpäiseen alkuvauhtiinsa niin, että putosi seitsemänneksi ajalla 48,42. Viron Rasmus Mägi oli finaalin viimeinen.

Huipputuloksia 200 metrin välierissä

Miesten ja naisten 200 metrin välierissä juostiin useita huipputuloksia. Viisi miestä alitti 20 sekuntia ja viisi naista alitti 22 sekuntia. Nopeimmat ajat 19,62 ja 21,67 juoksivat Yhdysvaltain Noah Lyles ja Jamaikan Shericka Jackson.

Aikavertailusta finaaliin päästäkseen piti miesten juosta 20,09 ja naisten 22,05. Italian Filippo Tortu ja Yhdysvaltain Jenna Prandini olivat parhaat karsiutujat ajoin 20,10 ja 22,08.

Tuore 100 metrin maailmanmestari Fred Kerley karsiutui omassa välierässään vaatimattomalla ajalla 20,68.

Artikkeli Kultaa Skotlantiin miesten 1500 metrillä – Dos Santos aitoi 46,29 – Čeh heitti 71,13 julkaistu alunperin sivulla Yleisurheilu.fi