Määttänen itsevarmalla juoksulla ja ”ämmäasenteella” MM-kisojen 800 metrin välieriin

Lukulistalle
ClosePlease login

Eveliina Määttänen ei ujostellut Budapestin MM-kisojen 800 metrin alkuerissä keskiviikkona. Määttänen kaivoi esiin ”ämmäasenteeksi” kutsumansa tahtotilan, juoksi erässä kolmanneksi ajalla 2.00,41 ja otti suoran paikan perjantain välieriin.

Määttänen otti heti avauskierroksella paikan erän kakkosena ja piti sen likimain maaliin asti. Erän voitti matkan suosikkeihin lukeutuva britti Keely Hodgkinson ajalla 1.59,53.

– Oli yllättävän epävarma olo aamulla. Jännitti se, että olisi pakko saada juoksussa hyvä paikka heti alusta lähtien, Määttänen kertaili.

– Päätin, että satsaan siihen, että pääsen alussa kakkospaikalle ja lähden itse vetämään, jos vauhti hidastuu. Mutta Puolan tyttö veti juuri sopivaa vauhtia.

Kakkospaikkaa Määttänen ei pystynyt pitämään loppuun asti, mutta tuli vahvalla juoksulla kolmantena maaliin.

– Kuudensadan metrin paikkeilla tuli pieni kauneusvirhe. Jätin pikkasen liikaa tilaa sisäpuolelle, ja toinen tyttö pääsi juoksuttamaan minua ulkoradalla.

Hodgkinsonin ohella Määttäsen edellä maaliin ehti Etelä-Afrikan Prudence Sekgodiso ajalla 1.59,72.

”Verryttelyssä päätin, että menen ämmäasenteella itsevarmasti radalle”

Itsevarman ja määrätietoisen juoksun taustalla oli Määttäsen mukaan oikea asenne.

– Epävarma olo meni ehkä jännityksen piikkiin. Verryttelyssä päätin, että ämmäasenteella itsevarmasti radalle.

Tavoite perjantain välieräjuoksuunkin on jo valmiina.

– Siitä tulee vauhtijuoksu ja sinne lähdetään parantamaan ennätystä, Määttänen sanoi.

Määttäsen ennätys on 1.59,96. Jos välierään löytyy sopiva vauhti, Sara Lappalaisen SE-lukematkin 1.59,41 voivat olla vaarassa.

Artikkeli Määttänen itsevarmalla juoksulla ja ”ämmäasenteella” MM-kisojen 800 metrin välieriin julkaistu alunperin sivulla Yleisurheilu.fi