Meneekö maraton eteenpäin, vai mikä on kuninkuusmatkan suunta tulevaisuudessa?

Kuva Ari J. Hyytiäinen
Lukulistalle
ClosePlease login

Helsinki City Marathonin toukokuussa ajalla 2.24.57 voittanut Oscar Holmström (Esbo IF) ei ainakaan katseesta päätellen ole varma.

Pandemia-aika on jäänyt hiljalleen taka-alalle ja kisoihin saa osallistua vapaasti. Siitä huolimatta maratonin taittoi Helsingissä maaliin vähemmän juoksijoita (1 332) kuin viime lokakuussa (1 402), kun Helsinki City Running Day kilpailtiin koronarajoitusten takia syksyllä. Kärkipäähänkin mahtuisi lisää yrittäjiä. Miesten maratonin voittajan ja kolmanneksi sijoittuneen ero oli yli 10 minuuttia, naisissa vastaava aikaero oli yli 9 minuuttia.

Toki HCRD:ssä kokonaisuudessaan oli viime vuotta enemmän maaliintulijoita (7 897), mutta normaaliin aikatauluunsa palanneen juoksupäivän lukemien olisi odottanut olleen korkeampia.

Kevään muissakin kisoissa osallistumisaktiivisuus on ollut nihkeää, joten paluu koronahorroksesta vuoden 2019 lukemiin ei ole millekään tapahtumalle itsestään selvää.

Merkillepantavaa on kuitenkin se, että Helsinki City 5 houkutteli mainiolle reitilleen 1 061 maaliin juossutta, viime vuoden 787 sijaan. Matalan kynnyksen matkalle näyttää olevan kysyntää yhä enemmän – ja moni tapahtumanjärjestäjä on vitosen jo ohjelmaansa ottanutkin.

Lue myös:

Oscar Holmström HCM-voittajaksi: ”Askel oli kevyt”

 

Kuva Ari J. Hyytiäinen

Juoksija 5/2022

Vastaa